Semne prevestitoare ale cancerului de col uterin

Cancerul de col uterin este foarte uşor de depistat şi poate fi vindecat în stadiile precoce de evoluţie. Totuşi, din lipsa de cunoştinţe sau a ignorării unor controale simple sănătatea şi viaţa tot mai multor femei.

RomaniaTV.net
05 oct. 2012, 15:55
Semne prevestitoare ale cancerului de col uterin

Testul Babeş-Papanicolau este cel de care aveţi nevoie în depistarea cancerului de col uterin. De asemenea, sunt câteva manifestări ale organismului care ar trebui să vă îndrepte spre un consult de specialitate.

Balonarea prelungită este singura manifestare a unui cancer de col în fazele sale precoce de evoluţie. Deşi nu este un simptom specific trebuie să ţineţi cont de câteva caracteristici care trebuie să vă atragă atenţia: durează peste două săptămâni, apare indiferent de modificările în dietă şi este însoţită de senzaţia de presiune în andomenul inferior.

Durerea la contactul sexual poate reprezenta o infecţie genitală sau o rană pe col, scrie Kudika.ro.

Sângerările vaginale şi modificările ale secreţiilor trebuie verificate obligatoriu la medicului specialist. În cazul cancerului de col uterni modificările secreţiilor vaginale sunt discrete: leucoree, secreţii vaginale apoase.

Citeşte şi Analize pe care trebuie să le facă regulat orice femeie