Semnal de alarmă! Atenţie la varicelă în grădiniţe şi şcoli

Odată cu începerea grădiniţelor şi a şcolii, Societatea Română de Pediatrie atrage atenţia asupra pericolului bolilor infecţioase, cu atât mai mult cu cât s-a înregistrat în ultimul an o creştere a incidenţei bolilor contagioase răspândite la intrarea copiilor în colectivitate.

RomaniaTV.net
04 sept. 2012, 05:52
Semnal de alarmă! Atenţie la varicelă în grădiniţe şi şcoli

Unul dintre pericole este varicela, o boală extrem de contagioasă care a avut o creştere semnificativă în anul 2011, faţă de 2010. Astfel, numărul cazurilor noi de varicelă înregistrată în 2011 a fost cu 44% mai mare decât în 2010, în contextul în care în ultimii 4 ani s-a înregistrat o scădere constantă. În urma bolii pot rămâne cicatrici severe la nivelul pielii, care pot afecta pe termen lung încrederea în sine a copilului. De asemenea, varicela poate produce complicații precum meningită, encefalită (inflamarea creierului) sau pneumonie. Acesta este şi motivul pentru care Societatea Română de Pediatrie recomană vaccinarea împotriva varicelei.

Imunizarea copiilor prin vaccinare, înainte de introducerea lor în colectivitate, este importantă și programul de vaccinare obligatoriu este construit în jurul bolilor cu grad mare de risc. Astfel, copilul care merge la grădiniță trebuie să fi trecut printr-o serie de vaccinare antidifterie, antitetanos, anti-tuse convulsivă, antipoliomielită, anti-haemophilus influenzae B la vârsta de un an.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro