Seismul din Italia a lăsat în urmă mii de sinistraţi care dorm în corturi

De teama a noi seisme, după cel de 5,9 produs ieri în nordul Italiei, populaţia din zonele afectate şi-a petrecut noaptea dormind în corturi. Astfel, peste 3.000 de persoane au stat în aceste adăposturi, iar unele dintre ele, chiar sub cerul liber.

RomaniaTV.net
21 mai 2012, 06:18
Seismul din Italia a lăsat în urmă mii de sinistraţi care dorm în corturi

Peste 3000 de italieni şi-au petrecut noaptea în corturi sau în aer liber, din cauza cutremurului care a lovit ieri nordul ţării. Oamenii sunt speriaţi de eventuale replici şi se tem să se mai întoarcă la casele lor. În plus, azi-noapte, regiunea a fost lovită şi de o ploaie torenţială, care i-a obligat pe sinistraţi să se adăposească pe unde au putut.

„În noaptea asta dorm în maşină pentru că nu îmi vine să mă întorc acasă. Au fost atât de multe replici, încât prefer să aştept aici „, a declarat pentru un post de televiziune italian unul dintre sinistraţi.

Autorităţile italiene au instalat o tabără de corturi în apropiere de Bologna, ca să-i adăpostească pe sinsitraţi. Mii de persoane au ajuns deja aici şi nu ştiu cînd vor pleca acasă. Ca şi cum nu era de ajuns, regiunea a fost lovită de o ploaie torenţială care a îngreunat şi mai mult situaţia.

„Casa noastră e încă în picioare dar, înăuntru toate camerele sunt distruse „, a povestit alt sinistrat. Oamenii sunt foarte speriaţi de eventualitatea producerii de noi mişcări tectonice, iar pe de altă parte, nu mai au încredere în rezistenţa clădirilor în care locuiesc.

Un cutremur violent de 5,9 pe Richter a zguduit ieri nordul Italiei. Seismul a fost urmat de o replică puternică, de 5,1 grade. Cele două mişcări telurice au lăsat în urmă un adevărat prăpăd – 6 morţi, zeci de răniţi, mii de sinistraţi şi numeroase clădiri distruse sau avariate.