Seismologul George Purcaru: Un cutremur puternic va avea loc în 2013 VIDEO

Seismologul care a prezis devastatorul cutremur din 1977, George Purcaru, susţine că va mai fi un cutremur foarte mare şi în 2013. În '77, a fost un seism de 7,4 pe Richter care a omorât peste 1.500 de români şi a rănit alţi 11.000.

28 iun. 2013, 08:33
Seismologul George Purcaru: Un cutremur puternic va avea loc în 2013 VIDEO

George Purcaru este cercetătorul care a prezis cutremurul devastator din 4 martie 1977. Aceasta a fost considerată prima predicţie de succes a unui cutremur de magnitudine mare din Europa. Cercetătorul susţine că România va fi lovită în 2013 de un nou cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,7 până la 7,1 pe scara Richter.

Va fi următorul în 2013. Zona afectată este la Curbura Crapaţilor, în regiunea Vrancea. Cutremurul care va fi, dacă are direcţia de erupţie în direcţia Bucureştiului, atunci va avea distrugeri (în zona Capitalei n.r.), dar nu foarte mari. Magnitudinea acestui cutremur este de 6,7 până pe la 7,1-7,2„, a declarat, la România TV, seismologul George Purcaru.

Şi profesorul Gheorghe Mărmureanu a declarat că România va fi lovită de un cutremur puternic, dar nu se ştie cu exactitate când.

Vrancea are un mecanism cu totul deosebit, pentru că Vrancea când se rupe se rupe. Noi discutăm de cutremur peste 7 şi ceva. Cu cât e mai lung, cu atât e mai puternic„, a declarat Gheorghe Mărmureanu.

Cu toate acestea, Mărmureanu susţine că seismul va avea loc la o adâncime destul de mare şi că Bucureştiul nu va suferi pagube majore.

Citeşte şi Gheorghe Mărmureanu: Oricând e posibil un cutremur. Unul de peste 7 rămâne în discuţie