Şeicul Omar Bakri: România e TĂRÂM ISLAMIC, luptă în Afganistan, deci e ŢINTĂ LEGITIMĂ

Şeicul Omar Bakri, unul dintre liderii militanţi islamişti, a declarat că România, alături de Bulgaria, este o ţintă legitimă, argumentul fiind acela că cele două state participă cu trupe la războiul din Afganistan. Într-un interviu acordat ziarului "24 Chasa", sirianul a susţinut că România este un tărâm islamic care va trebuie recuperat de musulmani, trimiterea fiind la faptul că Balcanii s-au aflat sub ocupaţie otomană pentru mai bine de patru secole.

RomaniaTV.net
04 oct. 2012, 10:10
Şeicul Omar Bakri: România e TĂRÂM ISLAMIC, luptă în Afganistan, deci e ŢINTĂ LEGITIMĂ

„Dacă islamul a intrat odată pe un tărâm, acesta devine islamic şi musulmanii sunt obligaţi să-l elibereze într-o zi. De exemplu, Spania este pământ islamic, la fel şi Europa de est:  România, Albania, Macedonia, Serbia, Kosovo şi Bosnia”, a declarat Omar Bakri, precizând că prin prisma colaborării cu Israelul, Bulgaria şi România pot deveni ţinte teroriste:

„Dar din cauza trupelor sale din Afganistan şi Irak şi din cauza colaborării sale militare cu Israelul, Bulgaria devine şi o ţintă legitimă. Noi credem că putem face atentate în inima Bulgariei. Putem să facem acest lucru şi în România şi în alte state. Asta depinde de tactica şi de strategia concretă”, a mai spus şeicul Omar Bakri.

Expulzat din Arabia Saudită, Bakri a primit azil politic din partea Marii Britanii, stat care l-a „adăpostit” timp de 19 ani. Sirianul a fost nevoit să părăsească teritoriul britanic în anul 2004, imediat după atentatele din Londra, în prezent aflându-se în Liban.

Vezi care este răspunsul ministrului de Externe, Titus Corlăţean, la ameninţările lui Bakri.

Printre citatele celebre care  alcătuiesc portretul lui Omar Bakri se numără cel referitor la Osama Bin Laden („Pentru ce să-l condamn? Îl condamn pe Tony Blair, îl condamn pe George W. Bush. Nu-l voi învinovăţi niciodată pe Osama Bin Laden şi nici pe vreun alt musulman”), precum şi descrierea făcută Israelului: „Vorbim de un cancer localizat în inima lumii musulmane. Trebuie eradicat şi indepartat”.

Afirmaţiile lui Bakri vin în contextul tensiunilor apărute între Turcia şi Siria. Ankara a recurs în această săptămână la bombardarea unor obiective din Siria, drept represalii la incidentul din după-amiaza de miercuri, când mai multe obuze lansate din Siria au lovit un oraş turc. 

Ministerul român de Externe a condamnat „ferm acţiunile agresive ale Siriei împotriva Turciei din 3 octombrie 2012, care pun în pericol securitatea regională şi a NATO, reprezentând o încălcare gravă a normelor de drept internaţional”. Potrivit unui comunicat al MAE transmis joi, „în calitate de membru NATO şi în spiritul Parteneriatului Strategic bilateral, România manifestă întreaga sa solidaritate cu Turcia şi poporul turc, exprimând compasiune faţă de victime şi familiile lor”.