Şeful SRI neagă că ar pleca din ţară ca ambasador la Washington

George Maior a infirmat, într-un interviu acordat România TV, speculaţiile legate de o apropiată plecare a sa ca ambasador al României la Washington. Nu a negat însă posibilitatea reîntoarcerii în politică, după ce nu va mai fi director al Serviciului Român de Informaţii.

11 iul. 2013, 19:00
Şeful SRI neagă că ar pleca din ţară ca ambasador la Washington

„Eu nu am un mandat limitat. Progeamele merg departe, până în 2015 ş.a.m.d. Am văzut şi eu această chestiune, dar n-a existat nicio discuţie decât acum 10 ani, când eram diplomat de carieră, dar este cu totul altceva”, a declarat directorul SRI.

Acesta a lăsat să se înţeleagă că zonurile privind numirea la un post în Washington ar fi fost lansate deliberat de persoane interesate. „Cei care credeau că induc în mod fals în opinia publică că plec ambasador să stea liniştiţi că rămân aici. Deciziile legate de viitor îmi aparţin”, a spus George Maior.

Pe de altă parte, nu este exclusă o revenire a sa în politică. „Totodeauna te întorci cu un scop, de a schimba lucrurile. Că te dezamăgeşte un politician sau altul, asta se va întâmpla întotdeauna. Dacă n-ai forţa să încerci să schimbi, să transformi în bine ceva… E posibil şi acest lucru. Niciodată nu trebuie să faci afirmaţii tranşante”, a conchis Maior.