Şeful Poliţiei Balş a fost retrogradat, cel al IPJ Olt cere să iasă la pensie

Ion Şotea, şeful Poliţiei Balş, secţia unde a avut loc scandalul sexual cu poliţistul înjunghiat de subalternă, a fost retrogradat din funcţie. Ion Voicu, şeful Inspectoratului de Poliţie Olt, a cerut pensionarea.

RomaniaTV.net
16 ian. 2013, 19:55
Şeful Poliţiei Balş a fost retrogradat, cel al IPJ Olt cere să iasă la pensie

Ion Şotea a fost retrogradat din funcţie pentru deficienţe manageriale constatate în urma cercetărilor efectuate de Consiliul de Disciplină, demarate ca urmare a incidentului dintre Melania Renghea şi Gheorghe Barbu. În acelaşi timp, Ion Voicu, şeful IPJ Olt a cerut pensionarea.

Şotea a primit două sancţiuni disciplinare. Prima, respectiv trecerea într-o funcție inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deținut, a fost dispusă pentru deficiențe manageriale.

Şeful Poliţiei Balş a fost sancţionat şi cu amânarea promovării în funcții superioare pe o perioadă de doi ani, pentru probleme manageriale și de gestionare a fenomenului infracțional.

Ion Şotea este şeful comisarului Gheorghe Barbu, pe care poliţista Melania Renghea de la Poliţia Balş îl acuză de viol. În 26 decembrie, poliţista şi fostul său superior Gheorghe Barbu au ajuns la spital după ce femeia, care susţine că poliţistul ar fi violat-o, l-a înjunghiat pe acesta de mai multe ori în abdomen.

În cadrul aceleiaşi anchete, şeful Poliţiei Olt, Ion Voicu, a fost chemat, la Comisia de disciplină a MAI, unde nu a ajuns invocând un concediu medical. La scurt timp, Voicu şi-a depus la Serviciul Resurse Umane al IPJ Olt documentele necesare în vederea ieşirii la pensie.

Potrivit şefulului DIICOT Craiova, Adrian Glugă, în plângerea depusă de femeie, pentru viol şi şantaj sunt menţionate numele şefului Poliţiei Balş, Ion Şotea, al şefului Inspectoratului de Poliţie Olt, Ion Voicu şi al prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş, la care Barbu ar fi dus-o pe poliţistă pentru a întreţine relaţii sexuale cu ei.