Şeful interimar al DNA, Laura Oprean, ia în calcul participarea la selecţia pentru şefia instituţiei

Şeful interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Oprean, a declarat, joi, că va analiza dacă va participa la selecţia organizată de Ministerului Justiţiei pentru şefia DNA în momentul în care se va declanşa această procedură.

28 feb. 2013, 15:22
Şeful interimar al DNA, Laura Oprean, ia în calcul participarea la selecţia pentru şefia instituţiei

Voi aprecia la acel moment, voi analiza”, a afirmat Oprean, la bilanţul activităţii DNA pe 2012, potrivit agerpres.ro.

Ea a subliniat că deocamdată MJ nu a comunicat în ce procedură se va desfăşura selecţia. „Am să mă gândesc la momentul la care voi şti exact care este procedura. Deocamdată, MJ nu a comunicat în ce procedură se va desfăşura acest examen „, a susţinut şeful DNA.

Săptămâna trecută, ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, le-a transmis procurorilor şefi din Ministerul Public invitaţia de a-i comunica până la data de 25 februarie, ora 10,00, numele a unu-trei procurori care ar putea candida, în opinia acestora, pentru ocuparea uneia dintre funcţiile de conducere de la DNA, DIICOT şi PÎCCJ.

Potrivit unui comunicat al MJ din 20 februarie, invitaţia a fost adresată prim-adjunctului procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorilor-şefi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, procurorilor generali ai parchetelor de pe lângă curţile de apel, procurorilor-şefi ai serviciilor teritoriale ale DNA şi DIICOT.

Sursa citată a subliniat că, potrivit angajamentelor asumate de Guvernul României în cadrul MCV, MJ va declanşa în perioada următoare o nouă procedură de selecţie a candidaţilor pentru funcţiile de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Totodată, MJ a susţinut că este necesară începerea procedurii pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, mandatul lui Codruţ Olaru urmând să expire la data de 25 martie.