Şefii IPJ Olt îşi iau concedii de frica suspendării. Stroe: „Nu credeam că există atâta golănie”

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a anunţat că şeful Inspectoratului de Poliţie Olt, Ion Voicu, va fi suspendat după scandalul cu poliţista violată. Câteva ore mai târziu de la acest anunţ, Ion Voicu şi un adjunct de-al său au depus o cerere de concendiu, iar un alt adjunct de la IPJ Olt a cerut să se pensioneze.

08 ian. 2013, 06:19
Şefii IPJ Olt îşi iau concedii de frica suspendării. Stroe: „Nu credeam că există atâta golănie”

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat că şeful IPJ Olt, Ion Voicu, care era aşteptat marţi la audieri, nu va mai sosi, pentru că a intrat în concediu medical, dar că acesta nu va mai lucra nicio zi în Poliţie după ce va veni prima zi la serviciu, potrivit Mediafax. Oficialul a precizat că nu credea până acum că în Poliţie există „atâta golănie”.

„Nu credeam că în Poliţia Română există atâta golănie. După ce acest om (comisar şef Ion Voicu, n.r.) s-a angajat în faţa secretarului de stat că se va prezenta la audieri, aflăm astăzi că şi-a luat concediu medical încă două săptămâni”, a spus ministrul Afacerilor Interne.

Radu Stroe a adăugat că a găsit o soluţie foarte simplă şi de marţi va conduce altcineva IPJ Olt.

Ministrul de Interne consideră că Ion Voicu nu a venit la audieri la Ministerul Afacerilor Interne pentru că este vinovat şi fuge de răspundere.

Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, Ion Voicu, trebuia să fie audiat marţi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, în contextul anchetei disciplinare începute pe numele său în urma controlului dispus în toamna lui 2012, la instituţia condusă de acesta, de către fostul ministru de Interne Mircea Duşa.

Comisarul şef Ion Voicu era aşteptat de Comisia de Disciplină a Ministerului de Interne, însă a anunţat că nu se va prezenta, deoarece a intrat în concediu medical şi s-a internat în spital.

Comisarul şef Ion Voicu, inspector şef al IPJ Olt, a fost internat în ultimele trei zile la secţia de cardiologie a Spitalului din Slatina, iar de marţi a intrat în concediu medical timp de două săptămâni.

Potrivit unor surse din MAI, motivele pentru care Ion Voicu a ajuns la spital ar fi „bătăi neregulate ale inimii”.

Unul dintre adjuncţii şefului IPJ Olt, comisarul şef Valerian Iliescu, care trebuia să se prezinte la Poliţia Română, a anunţat, la rândul său, că nu poate veni deoarece este în concediu medical.

Totodată, celălalt adjunct al şefului IPJ Olt, comisarul şef Emilian Mladin, şi-a depus raportul de pensionare. „Comisarul Mladin şi-a prezentat raportul, prin care solicită încetarea activităţilor în cadrul Inspectoratului. Dânsul îndeplineşte cererile de pensionare şi a motivat într-un fel anume această decizie” a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, comisarul şef Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Concediul medical al şefului IPJ Olt şi cererea de pensionare a adjunctului şefului IPJ Olt vin într-o perioadă în care Corpul de Control al Ministerului de Interne efectuează o anchetă în cadrul instituţiei, în urma scandalului sexual în care o poliţistă din Olt a acuzat un ofiţer din Balş că a violat-o şi chiar a plasat-o mai multor poliţişti.

Printre cei menţionaţi în plângerea poliţistei se numără şeful IPJ Olt, Ion Voicu, şeful poliţiei Balş, Ion Şotea sau prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş, Laurenţiu Turcin. „Nu s-a primit niciun document, nicio hârtie la Inspectorat cu eventuale sancţiuni aplicate de Corpul de Control al ministerului”, a spus Claudia Radu.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat, marţi dimineaţă, la intrarea în sediul MAI, că există vinovăţie în cazul şefului IPJ Olt şi că oricum va fi suspendat din funcţie, într-o formă sau alta, precizând că cercetarea declanşată în cazul acestuia se apropie de final.

Cel mai recent scandal care a zguduit conducerea IPJ Olt este cel al unei poliţiste care şi-a înjunghiat şeful. Femeia însărcinată îl acuză pe şeful ei de viol.

Totul a ieşit la iveală pe data de 26 decembrie, când la Spitalul de Urgenţă din Slatina au ajuns agenta de poliţie Melania Renghea şi comisarul şef Gheorghe Barbu. Poliţista îşi înjughiase superiorul după ce mersese la el acasă şi apoi avuseseră o discuţie în maşină.

În faţa anchetatorilor, agenta de poliţie Melania Renghea a spus că timp de aproape un an Gheorghe Barbu, şef la Poliţia Bobiceşti a violat-o şi a obligat-o prin şantaj, cu bătăi şi ameninţări, să întreţină relaţii sexuale cu mulţi alţi oameni cu funcţii importante în judeţul Olt.

Pe lista dată de poliţistă anchetatorilor se află nume importante, între care şi cel al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, şeful Poliţiei Balş, dar şi persoane care lucrează în cadrul Parchetului.

CITEŞTE şi Dezvăluirile poliţistei violate, Melaniei Renghea