Şef de penitenciar, prădat de hoţii. A rămas fără acte, o borsetă cu bani şi un PISTOL

Maşina directorului Penitenciarului de Femei Târgşor a fost spartă de hoţi. Iniţial, reprezentanţii Poliţiei au anunţat că a fost furat un pistol Glock, 17 cartuşe, dar şi o borsetă cu 7000 de euro. Apoi, şeful penitenciarului a revenit, spunând că nu ştie câţi bani avea în borsetă. Poliţiştii au instituit filtre la intrările în oraş şi îi caută pe făptaşi.

RomaniaTV.net
28 iun. 2013, 05:18
Şef de penitenciar, prădat de hoţii. A rămas fără acte, o borsetă cu bani şi un PISTOL

Maşina şefului Penitenciarului de Femei Târgşor a fost spartă, joi, pe o stradă din Târgovişte, iar reprezentanţii Poliţiei afirmau că din autoturism au fost furate o borsetă cu 7.000 de euro şi un pistol Glock de calibru 9 milimetri cu două încărcătoare a câte 17 cartuşe, precum şi actele de identitate ale bărbatului.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Dâmboviţa, furtul a avut loc în faţa unui imobil de pe strada Tighina din municipiul Târgovişte, unde comisarul şef Florin Stanciu, în vârstă de 45 de ani, originar din comuna Tătărani, judeţul Dâmboviţa, a intrat pentru scurt timp.

Din primele cercetări ale poliţiştilor rutieri a reieşit că bărbatul îşi parcase autoturismul pe care l-a încuiat, iar ulterior a intrat în clădirea de pe strada Tighina pentru aproximativ 20 de minute.

Ulterior, şeful Penitenciarului de Femei Târgşor a revenit la autoturism pentru a-şi continua deplasarea, moment în care a constatat că geamul din dreapta spate al maşinii Volkswagen Golf era spart, iar din interior lipseau o borsetă cu bani şi un pistol Glock, de calibru 9 milimetri, cu două încărcătoare a câte 17 cartuşe, precum şi actele de identitate ale bărbatului, spuneau reprezentanţii Poliţiei.

Citeşte şi Cinci romi care au jefuit un bătrân au ascuns banii în scutecele unui bebeluş

În urma furtului, directorul Penitenciarului de Femei Târgşor din judeţul Prahova, comisar-şef Florin Stanciu, a fost audiat la Poliţie, în noaptea de joi spre vineri, relatând împrejurările în care i-a fost spartă maşina. El a spus că i-au fost furate o borsetă cu bani, dar că nu ştie despre ce sumă este vorba, precum şi un pistol Glock pe care îl deţinea legal.

„Am găsit geamul maşinii spart şi bunurile sustrase din maşină. Am parcat autoturismul în faţa curţii unui prieten, am intrat să vorbesc cu el şi după cinci minute am constatat că mi-a fost spartă maşina şi mi-a fost furată borseta. Nu ştiu ce sumă de bani era, aveam bani la mine. Arma care mi-a fost furată este a mea, este deţinută legal. Poliţia a intervenit cu operativitate, se fac cercetări şi voi reveni cu alte detalii la finalizarea acestora”, a declarat, la ieşirea de la Poliţie, directorul Penitenciarului de Femei Târgşor.

Poliţiştii dâmboviţeni continuă cercetările în acest caz, la ieşirile din municipiul Târgovişte fiind instituite filtre pentru prinderea autorilor furtului.

Citeşte şi Şeful de secţie din Penitenciarul Rahova a fost arestat preventiv