Seculici, dispus să renunţe la candidatura la parlamentare în favoarea ginerelui Falcă

Liderul PDL Arad, Gheorghe Seculici, şi primarul Gheorghe Falcă şi-au exprimat intenţia, în cadrul BPJ, de a candida la alegerile parlamentare, însă cei doi s-ar fi certat pe tema colegiilor şi a numelor celorlalţi candidaţi, astfel că o decizie finală nu a fost luată, informează MEDIAFAX.

RomaniaTV.net
13 sept. 2012, 08:20
Seculici, dispus să renunţe la candidatura la parlamentare în favoarea ginerelui Falcă

PDL a convenit împreună cu aliaţii săi în alegerile parlamentare să împartă candidaturile după formula 7-1-1-1. Practic, la scrutinul din decembrie, democrat-liberalii se vor regăsi în mai bine de două-treimi dintre colegiile electorale, urmând ca Noua Republică, PNŢCD şi Forţa Civică să dispună împreună de câte două colegii pentru fiecare judeţ.

Potrivit MEDIAFAX, şedinţa Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al PDL Arad a fost una cu scântei, surse din partid afirmând că au existat certuri între Falcă şi Seculici pe tema candidaturilor şi că după trei ore în care nu s-a ajuns la niciun compromis privind numele finale ale candidaţilor la alegerile parlamentare. Mai mulţi membri ai Biroului au părăsit sala, astfel că s-a pierdut cvorumul, o decizie neputând fi luată.

PDL Arad a transmis, joi, un comunicat de presă în care arată că „şedinţa de miercuri a Biroului Permanent Judeţean al PDL a avut rolul de a cristaliza strategia de abordare a alegerilor parlamentare din decembrie”, iar în cadrul discuţiilor „s-a analizat potenţialul celor care şi-au manifestat intenţia de a candida”.

Printre cei care şi-au anunţat intenţia de a candida se numără preşedintele filialei judeţene, Gheorghe Seculici, şi primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă. Ambii ar fi dorit să candideze la Senat în colegiul din municipiul Arad.

„Ne-am verificat potenţialul, am ţinut cont atât de încrederea publică a posibililor candidaţi, cât şi de notorietatea acestora. Decizia nu a fost luată (privind numele candidaţilor – n.r.), dar sunt convins că PDL va lua, ca de fiecare dată, decizia ce mai bună”, afirmă, în comunicat, Gheorghe Seculici.

El arată că intenţionează să candideze într-un colegiu parlamentar şi că este dispus să îi lase „cale liberă” lui Falcă pentru colegiul senatorial din municipiul Arad.

„Gheorghe Seculici nu exclude să lase cale liberă lui Gheorghe Falcă, pentru o candidatură la colegiul senatorial de municipiu, dată fiind cota electorală a actualului primar, confirmată de activitatea sa administrativă”, se arată în comunicatul PDL Arad.

„Voi ţine cont de analiza partidului, în orice decizie pe care o voi lua”, completează Seculici, în acelaşi comunicat.

De asemenea, preşedintele PDL Arad precizează că „dezbaterile de la şedinţa BPJ au fost normale, în funcţie de orgoliu şi dispoziţia fiecăruia”.

„Sigur că au fost şi vociferări, pentru că fiecare are personalitatea sa, dar esenţa discuţiilor nu a fost alterată. În ceea ce mă priveşte, am adoptat o atitudine de calm, specifică şi necesară unui lider”, afirmă Seculici.

Primarul Aradului , Gheorghe Falcă, este căsătorit cu fiica lui Seculici, Ela, iar naşul lor de căsătorie este preşedintele Traian Băsescu. Falcă se află la al treilea mandat consecutiv de primar şi nu a mai fost parlamentar până în prezent.