Secreţii anale de castor, gândaci storciţi sau vezică de peşte, ingrediente scârboase din alimente

Dacă te-ar pune cineva să consumi secreţii anale de castor, gândaci storciţi sau rumeguş cu siguranţă ai refuza. Însă nu le refuzi dacă toate astea sunt doar părţi componente ale alimentelor ambalate frumos pe care le iei de pe rafturile hipermarketurilor.

RomaniaTV.net
01 apr. 2012, 13:52
Secreţii anale de castor, gândaci storciţi sau vezică de peşte, ingrediente scârboase din alimente

Cafeaua, berea, ciocolata, îngheţata, caşcavalul sau dulciurile, toate astea ascund ingrediente despre care se vorbeşte foarte puţin şi pe care jurnaliştii de la Businessinsider le-au descoperit în urma unei investigaţii amănunţite.

Conform analizelor a rezultat faptul că în cafelele celor de la Starbucks se găseşte o substanţă care provine din strivirea gândacilor. Marile companii folosesc “castroreum”, o combinaţie între urină şi secreţiile anale ale castorului, pentru a realiza aromele de vanilie şi zmeură ale îngheţatelor. Aceeaşi substanţă este folosită şi pentru parfumuri, totul fiind perfect legal deoarece este o substanţă aprobată chiar şi de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite, scrie EVZ.ro.
 
Tot pentru culoare este folosită vezica de peşte la producerea berii. Caşcavalul ras conţine o cantitate de rumeguş pentru ca atunci când este încălzit să nu fie lipicios.
 
Producătorii de pâine utilizează un aminoacid numit L-cisteină, care este format în proporţie de 80% păr uman amestecat cu pene de raţă.

Ciocolata e mai delicioasă dacă se adaugă un fir de păr de şobolan. La fiecare 100 de grame de ciocolată este permis în Statele Unite să fie introdus un fir de păr de şobolan.