Secretele fulgilor de nea: Fotografii incredibile ale cristalelor de gheaţă, la microscop FOTO

Deşi este vară, unii cercetători se concentrează asupra fulgilor de zăpadă, pentru a afla ce efecte au ei asupra ecosistemului nostru.

RomaniaTV.net
20 aug. 2012, 16:25
Secretele fulgilor de nea: Fotografii incredibile ale cristalelor de gheaţă, la microscop FOTO

Oamenii de ştiinţă din Marylanda au realizat noi imagini inedite, macro, ale fulgilor de nea, cu ajutorul unui microscop electronic „îngheţat” până la -170 de grade Celsius. Ei au analizat fulgi de zăpadă strânşi din toată Marea Britanie şi conservaţi la „banca de zăpadă”.

Zăpada naturală este mai rigidă şi are structuri mai variate, faţă de cea artificială, spun oamenii de ştiinţă în urmă studiului. Însă, mai important decât aspectul lor, este felul în care afectează viaţa.

„Informaţiile aflate în urma studiului structurii zăpezii sunt vitale pentru câteva domenii ale ştiinţei, precum şi pentru activităţile care ne afectează viaţa zilnică”, explică laboratorul Electron and Confocal Microscopy.

Hidrologii expică că fulgii de nea pot determina cantitatea de apă conţinută de pătura de zăpadă, pentru a afla ce rezerve de apă există în ţară şi cum să protejeze naţiunea de inundaţii.