Secretara liceului Bolintineanu STRÂNGEA MITA la Bac, dar A RĂMAS ÎN FUNCŢIE VIDEO

Colega din tinereţe a primarului Vanghelie îşi vede în continuare de treabă la secretariatul liceului "Dimitrie Bolintineanu". Chiar dacă responsabili din Ministerul Educaţiei au dat asigurări că "doamna Nuţi", secretara de la liceul Bolintineanu, nu mai pune mâna pe nicio hârtie până la finalizarea anchetei, după ce a fost prinsă copiind rezolvările subiectelor, lucrurile nu stau deloc aşa. O echipă România TV a găsit-o la locul faptei, muncind de zor. Materialul a fost realizat de reporterii România TV cu camera ascunsă.

09 iul. 2013, 17:02
Secretara liceului Bolintineanu STRÂNGEA MITA la Bac, dar A RĂMAS ÎN FUNCŢIE VIDEO

Elena Dumitru, cunoscută drept doamna Nuţi, apare în dosarul şpăgii de la bacalaureat 2013 drept cea care a colaborat cu directoarea de la Bolintineanu, Costica Vărzaru, pentru a se asigura că membrii comisiei de bacalaureat 2013 vor rezolva subiectele pentru candidaţi, potrivit România TV

Elena Dumitru, alături de care a lucrat în Cooperaţie primarul sectorului 5 Marian Vanghelie, s-a implicat până în ultimul moment în treburile Comisiei de examinare. O spun paznicii liceului Dimitrie Bolintineanu, cu doar câteva minute înainte de afişarea rezultatelor.

„Doamna Nuţi e cu Comisia. Cu ăştia de la BAC. Îşi face treaba! Nu se-mpiedică ea de…”, spune un paznic.

Şi după afişarea rezultatelor la Bacalaureat, biroul doamnei Nuţi era păzit cu străşnicie.

Reporterii România TV s-au prezentat drept părinţi care abia au aterizat de la muncă, din străinătate, şi au încercat să afle chiar de la doamna Nuţi detalii despre scandal. Chiar dacă a fost prinsă xeroxând rezolvările la subiecte, domana Nuţi lucrează în continuare nestingherită.

Reporter: V-au suspendat? Am înţeles că au fost probleme aici, la liceu.
Elena Dumitru: Pe mine?! Nu! De ce să mă suspende? Lucrez. Încă lucrez.
Rep.: Doamna directoare ce mai face?
E. D.: Aşteaptă.
Rep.: Aşteaptă?!
E. D.: Da.
Rep.: O susţineţi? Aţi fost pe-acolo?
E. D.: Nu ştim unde este!

Cu siguranţă se va lua o măsură şi în ceea ce o priveşte pe doamna secretară (…) O va lua unitatea de învăţământ, care este unitatea angajatoare, nu inspectoratul şcolar„, a declarat la România TV Florin Luxandru, de la Inspectoratul Şcolar, precizând că deocamdată ancheta nu este finalizată.

„Pe Codul Muncii nu putem acţiona decât după finalizarea anchetei (…) o să luăm legătura cu domnul director şi vedem”, a mai spus Luxandru.

În urma scandalului „Şpagă la BAC”, ministerul Educaţiei a demis conducerea liceului Bolintineanu şi a schimbat comisia de Bacalaureat.