Seceta prelungită a dus la o adevărată explozie a preţurilor pe piaţa legumelor

În pieţele din Braşov unele produse s-au scumpit de două şi chiar de trei ori. Dacă acum două săptămâni, un kilogram de castraveţi costa 1 leu şi 50 de bani, acum se vinde şi cu patru lei.

RomaniaTV.net
13 aug. 2012, 15:42
Seceta prelungită a dus la o adevărată explozie a preţurilor pe piaţa legumelor

Seceta cumplită din ultima perioadă a pârjolit grădinile. Oamenii abia au mai avut ce să recolteze. Efectul se poate observa în preţurile din pieţe. „Sunt compromise culturile. Vrejurile au început deja să se usuce”, a spus o vânzătoare.

„Fasolea a crescut foarte mult. Fasolea şi cu 50-60 la sută, castraveţii la fel. Castraveşii de la 2 lei cam 30-40 al sută au crescut”, a spus o altă precupeaţă.

Dacă în urmă cu două săptămâni, un kilogram de castraveţi costa 2 lei, acum preţul a ajuns la 3 lei şi 50 de bani. Şi preţurile la ardei kapia au crescut cu aproximativ 40 de procente în ultimele două săptămâni.

Cu aşa scumpieri, clienţii se gândesc de două ori înainte de a cumpăra legume. „Faţă de acum două săptămâni s-a cam dublat. S-a dublat, şi cam la toate, ce să facem”, a spus o femeie.

Şi legumele şi fructele din import ar putea să se scumpească în următoarea perioadă, din cauza devalorizării monedei naţionale.