Seceta face ravagii: Culturile agricole sunt distruse, iar animalele nu mai au de mâncare

Sute de mii de hectare de culturi agricole din toată ţara au fost pârjolite de caniculă. Seceta care durează de aproape două luni a distrus în mare parte porumb şi floarea soarelui. Agricultorii sunt disperaţi şi spun că sunt la un pas de faliment, iar ţăranii se tem ca la iarnă nu vor avea ce pune pe masă.

RomaniaTV.net
03 aug. 2012, 06:46
Seceta face ravagii: Culturile agricole sunt distruse, iar animalele nu mai au de mâncare

În Prahova, de exemplu, au fost afectate 16.000 hectare de porumb şi de floarea soarelui. Potrivit specialiştilor, culturile nu au fost distruse complet, însă plantele suferă din cauza lipsei apei, iar producţia va fi grav afectată.

Ţăranii spun că au ajuns în pragul disperării şi că vor rămâne datori la bancă pentru că au muncit degeaba. Pagubele ar putea fi mai mari, pentru că nu toţi fermierii au raportat stricăciunile.

Şi crescătorii de animale au fost afectaţi. În Ialomiţa, crescătorii rup crengile din copac pentru a le da de mâncare animalelor, după ce islazul a fost pârjolit. La Sibiu, ciobanii spun că vor creşte preţul brânzei, pentru că oile nu mai au de mâncare din cauza secetei,