Se scumpeşte biletul RATB. Vezi cât vom plăti pentru o călătorie

În Capitală, toamna se numără scumpirile. După ce Metrorex a majorat tarifele cu aproape 50%, acum şi cei de la RATB anunţă scumpiri. De la 1 septembrie, preţul unei călătorii cu mijloacele RATB va creşte de la 1,3 lei, cât este în prezent, la 2 lei. Propunerea a fost făcută de conducerea regiei şi trebuie să treacă acum de votul Consiliului General al Capitalei.

RomaniaTV.net
24 aug. 2012, 07:04
Se scumpeşte biletul RATB. Vezi cât vom plăti pentru o călătorie

Costuri mari la întreţine şi preţuri ridicate la carburanţi, acestea sunt principalele motive invocate de Regia Autonomă de Transport Bucureşti care susţine că biletul de 1,3 lei nu mai este suficient în momentul de faţă pentru a se acoperi toate cheltuielile care intervin în interiorul companiei.

Cei de la RATB susţin că peste 80% din autobuzele şi tramvaiele aflate în momentul de faţă în funcţiune nu mai sunt în perioada de garanţie şi tocmai de aceea orice reparaţie care intervine trebuie acoperită din bugetul regiei, adică din buzunarul bucureştenilor.

Propunerea trebuie să treacă de Consiliu General al Capitalei şi astfel s-ar putea ca începând cu luna septembrie preţul unei călătorii să fie 2 lei.