Se nasc tot mai mulţi gemeni în zilele noastre VIDEO

În ultimii 10 ani, în Europa, perechile de gemeni s-au înmulţit cu aproape 30%, iar în Statele Unite, rata naşterilor aproape s-a dublat.

RomaniaTV.net
16 mai 2012, 14:31
Se nasc tot mai mulţi gemeni în zilele noastre VIDEO

Cauzele principale sunt numărul mare al fertilizărilor in vitro şi vârsta tot mai avansată a femeilor care se hotărăsc să devină mame. Dacă în 2002 în Europa se năşteau 7.000 de gemeni, până în 2009 numărul a ajuns la 9.700. În Spania numărul sarcinilor gemelare va scădea în următoarea perioadă, deoarece legislaţia nu le mai permite medicilor să implanteze mai mult de 3 embrioni în cazurile de înseminare artificială.

Cu cât vârsta mamei este mai mare, cu atât mai mare este şi cantitatea de hormoni care stimulează ovarele. Astfel creşte posibilitatea dublei ovulaţii. De aceea, sarcina gemelară este mai des întâlnită la femeile de 40 de ani decât la cele de 20 de ani.

În Statele Unite, numărul sarcinilor gemelare s-a dublat aproape în ultima decadă. Conform statisticilor, una din 30 de sarcini este cu gemeni. În 2009, în America s-au născut 137 de mii de gemeni.