Se înscrie Andrei Năstase în PSD? Anunţul făcut de fiul fostului premier VIDEO

Andrei Năstase a venit, vineri, la Congresul PSD, însoţindu-l pe tatăl său, Adrian Năstase, care şi-a făcut pentru prima dată apariţia la un eveniment, după eliberarea din închisoare.

19 apr. 2013, 13:22
Se înscrie Andrei Năstase în PSD? Anunţul făcut de fiul fostului premier VIDEO

Întrebat dacă se va înscrie în PSD, Andrei Năstase a răspuns negativ. „Nu. Deocamdată, nu”, a spus Andrei Năstase.

Andrei a mai spus că se bucură că îl are aproape din nou pe tatăl său.

Fostul premier Adrian Năstase participă, vineri, la Congresul PSD de la Sala Palatului. La sosire, Năstase a mărturisit că are emoţii şi că aşteaptă cu nerăbdare să-şi revadă colegii şi prietenii din partid. Năstase a precizat că nu va ţine nici un discurs, însă vrea să facă o „fotografie a raporturilor de forţe” din partid.

Aproximativ 5.000 de delegaţi din întreaga ţară se reunesc, vineri şi sâmbătă, la Sala Palatului, în Congresul extraordinar al PSD, principalul punct pe ordinea de zi fiind alegerea unei noi conduceri a formaţiunii, până la scrutinul din 2016, precum şi modificarea Statutului PSD.

Pentru postul de preşedinte va candida premierul Victor Ponta, fiind singura candidatură validată la şefia partidului. Andrei Alexandru, fost consilier al lui Nicolae Văcăroiu, îşi depusese şi el  candidatura, dar aceasta nu apare ca validată în lista de candidaţi remisă, vineri, oficial de către PSD.

Lupta cea mai strânsă se va da pentru funcţiile de vicepreşedinte. Congresul PSD va alege opt vicepreşedinţi pentru viitoarele regiuni de dezvoltare şi opt vicepreşedinţi la nivel naţional, funcţii prevăzute în noul Statut ce urmează să fie adoptat.

Funcţia de secretar general al PSD nu va mai fi aleasă la Congres, Andrei Dolineaschi urmând să fie confirmat în această poziţie la următorul Comitet Executiv.

În schimb, Congresul va adopta înfiinţarea funcţiei de preşedinte executiv, funcţie pentru care va candida vicepremierul Liviu Dragnea.