Se IEFTINESC creditele în lei. BNR a redus dobânda de politică monetară la un nou MINIM ISTORIC

Românii care au de achitat credite în lei au primit, luni, o veste cum nu se poate mai bună. Banca Naţională a redus dobânda de politică monetară - în funcţie de care se calculează costul împrumuturilor în moneda naţională - la un nou minim istoric: de la 5, la 4,5%.

RomaniaTV.net
05 aug. 2013, 12:04
Se IEFTINESC creditele în lei. BNR a redus dobânda de politică monetară la un nou MINIM ISTORIC

Consiliul de Administraţie al BNR a decis, în şedinţa de luni, reducerea dobânzii cheie la 4,5% pe an de la 5% pe an, începând cu data de 6 august 2013, se arată într-un comunicat al Băncii Centrale.

De asemenea, CA a mai decis gestionarea adecvată a lichidităţii din sistemul bancar şi menţinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

„CA al BNR a analizat şi aprobat Raportul trimestrial asupra inflaţiei, document care va fi prezentat publicului într-o conferinţă de presă organizată în data de 7 august 2013”, se arată în document.

Această nouă scădere a dobânzii de către BNR vine după ce luna trecută Banca Centrală a coborât-o pentru prima dată după mai bine de un an.