Se deschide „Dogtown”. Adăpostul din Giurgiu aşteaptă 2.000 de maidanezi VIDEO

În aproximativ două săptămâni începe strângerea maidanezilor din Capitală. Adăpostul din judeţul Giurgiu este pregătit deja să primească 2.000 de câini. "Dogtown" a impresionat-o şi pe primăriţa din Sofia, venită în Bucureşti la invitaţia lui Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei.

RomaniaTV.net
18 mai 2012, 06:45

Adăpostul pentru maidanezi din judeţul Giurgiu se va deschide în aproximativ două săptămâni şi va primi 2.000 de câini. „Dogtown” a impresionat-o şi pe primăriţa din Sofia, venită în Bucureşti la invitaţia lui Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, informează România TV.

„Aşa cum nici la dumneavostră nu i-a numărat nimeni – la Sofia sunt 10.000 sau 8.000 – nimeni nu i-a numărat nici în Bucureşti şi atunci toată lumea, în special ONG-urile, vorbesc de 40.000 de 60.000 de 80.000, aşa cum au interes”, a spus Sorin Oprescu.

Nu este cunoscut numărul exact al maidanezilor de pe străzile Capitalei, dar oraşul câinilor de la Uzunu îşi va primi în aproximativ două săptămâni primii chiriaşi.

„I-am organizat deja. Le-am cumpărat şi nişte valizuţe. Au toţi papion şi aşteaptă să se cazeze. În momentul în care fundaţia va avea autorizaţia organelor abilitate, începem”, a mai spus Oprescu.

La Uzunu, maidanezii vor sta tot într-un oraş. Dar numai al lor. Cu străzi care le poartă numele, cu un spital veterinar, care dispune de spaţiu pentru terapie intensivă, spaţii pentru consultaţii şi tratament, bloc operator, laborator şi zonă de spitalizare, cabinete şi vestiare pentru medici, precum şi magazii şi depozite pentru hrană.

Proiectul a impresionat-o pe primăriţa din Sofia, cu atât mai mult cu cât şi capitala Bulgariei se confruntă cu problema maidanezilor.

„Sunt foarte impresionată de munca ONG-ului, precum şi de susţinerea municipalităţii pentru a se putea aduna aici fonduri private şi pentru a fi aduşi câinii şi trataţi”, a declarat Yordanka Fandakova, primar Sofia. 

Imediat ce primii câini vor ajunge în Dogtown, adăpostul va putea fi vizitat. Se vor organiza şi târguri pentru adopţia animalelor, dar va fi construit şi un cabinet de terapie pentru copii cu ajutorul patrupedelor.

Adăpostul pentru maidanezi a costat 1,5 milioane de euro, fondurile fiind private.