Se apropie 21 decembrie. Calendarul mayaş spune că vine Apocalipsa

Calendarul mayaş, care se termină brusc pe 21 decembrie 2012, a pus pe jar o planetă întreagă. Teoria a creat panică, chiar dacă a fost contrazisă chiar şi de experţii NASA.

RomaniaTV.net
02 nov. 2012, 06:53
Se apropie 21 decembrie. Calendarul mayaş spune că vine Apocalipsa

Calendarul mayaş care se termină brusc pe 21 decembrie 2012 a pus pe jar o planetă întreagă. Calculul a fost făcut în urmă cu mai bine de 3.000 de ani, iar producători de la Hollywood, experţi şi astrologie şi oameni de rând s-au întrebat pe rând, dacă sfârşitul lumii este în acest an.

Teoria a fost contrazisă de mulţi specialişti. Un cercetător NASA a susţinut că nici alinierea planetelor, nici furtunile solare sau inversarea polilor magnetici nu reprezintă motive de îngrijorare. Mai mult, potrivit acestuia, mayaşii aveau două moduri de a calcula timpul: un calendar scurt şi unul lung. Astfel, pe 21 decembrie se va încheia calendarul scurt. Nici vorbă de sfârşitul planetei.  

CITEŞTE ŞI: A doua inscripţie „prezicătoare” a fost descoperită în Guatemala

În timp ce oamenii se întreabă, dacă sfârşitul lumii este la aproape o lună distanţă, cei din Mexic încearcă să profite de această teorie, care a atras atenţia asupra mayaşilor În Cancun, tocmai a fost inaugurat un muzeu dedicat acestei civilizaţii.

Cancun are trei zone arheologice: El Rey, San Miguelito şi Meco. Era important să creăm acest loc precum o invitaţie pentru toţi turiştii, pentru ca după ce vin la acest muzeu să fie interesaţi să viziteze siturile arheologice.

În muzeu sunt expuse sute de artefacte care au aparţinut civilizaţiei mayaşe, care datează din anul 350 înainte de Hristos şi până în anul 1550 după Hristos.