Scurgerile de apă radioactivă de la Fukushima, pericol global. A fost crescut nivelul de gravitate

Scurgerea de apă puternic radioactivă dintr-un rezervor al centralei nucleare de la Fukushima a determinat miercuri Autoritatea pentru Reglementare Nucleară (NRA) din Japonia să ridice acest incident la nivelul trei pe scara internaţională a gravităţii evenimentelor nucleare, transmite agenţia Kyodo, citată de Agerpres.

28 aug. 2013, 06:33
Scurgerile de apă radioactivă de la Fukushima, pericol global. A fost crescut nivelul de gravitate

Centrala de la Fukushima, unde în luna martie 2011 s-a produs o explozie în urma unui tsunami provocat de un cutremur, are în prezent 300 de rezervoare unde este stocată apa radioactivă. Alte circa o mie de rezervoare au fost instalate pentru a păstra milioanele de litri de apă contaminată a cărei cantitate creşte în fiecare zi.

Dar, în urmă cu o săptămâna s-a constatat că unul dintre rezervoare a pierdut circa 300 de tone de apă radioactivă. Potrivit agenţiei Kyodo, citate de Agerpres, este posibil ca o parte din aceasta să fi ajuns deja în Oceanul Pacific. Atunci NRA a clasificat incidentul la nivelul unu pe scara ce cuprinde şapte nivele. Nivelul trei declarat acum corespunde unui „incident serios”.

Citeşte şi Bălţi cu apă puternic radioactivă, descoperite la centrala de la Fukushima