Scoţia, cu picioarele-n apă: Inundaţiile au răvăşit vestul şi centrul ţării FOTO şi VIDEO

Potop în Scoţia. Peste 150 de persoane au fost evacuate din cauza inundaţiilor care au lovit vestul şi centrul ţării. Numeorase curse feroviare au fost suspendate iar traficul rutier este dat peste cap.

RomaniaTV.net
20 nov. 2012, 07:30

Pentru a veni în ajutorul celor afectaţi de inundaţii au fost mobilizaţi 70 de pompieri şi zece echipe de specialişti, inclusiv cele specializate în salvări de la înec. 

Cea mai gravă situaţie se înregistrează în provincia Perthshire din centrul Scoţiei. Aici, un râu a rupt digurile şi a inundat mai multe sate. Sute de persoane au fost nevoite să fugă din calea viiturii iar printre clădirile evacuate se numără şi două aziluri de bătrâni.

Intemperiile au dat peste cap traficul feroviar şi circulaţia rutieră. Zeci de drumuri locale sunt închise şi o autostradă a fost acoperită de nămol, în urma unei alunecări de teren.

Scoţia a avut parte de o vară deoasebit de dificilă – cu precipitaţii abundente şi inudnaţii foarte dese. Meteorlogii au avertizat că precipitaţiile vor continua şi în zilele următoare.