Şcolile vor primi bani în funcţie de numărul de elevi

Ministerul Educaţiei introduce, din următorul an şcolar, finanţarea per elev. Ceea ce înseamnă că directorii trebuie să se străduiască să îşi menţină elevii la clasă şi să-i împiedice să abandoneze şcoala. Altfel, unităţile de învăţământ rămân fără bani.

RomaniaTV.net
04 ian. 2012, 09:48
Şcolile vor primi bani în funcţie de numărul de elevi

Atât şcolile din localităţile bogate, cât şi cele din satele sărace vor primi aceeaşi sumă de bani dacă vor avea acelaşi număr de elevi.

În prezent, doar finanţarea salariilor se calculează conform costului standard per elev, dar celelalte cheltuieli rămân tot în mâna primarilor care pot aloca discreţionar sumele pentru educaţie.

De asemenea, această măsură de finanţare va combate abandonul şcolar, va creşte calitatea în educaţie şi va oferi condiţii egale în şcolile din România.

Ministrul Educaţiei a stabilit costul standart per elev la peste 2200 de lei pentru salarii şi până la 300 de lei pentru celelalte cheltuieli.

Ministerul Educaţiei promite însă sancţiuni aspre pentru directorii care declară mai mulţi elevi decât au în sălile de clasă pentru a aloca sume mai mari de bani.