Şcolile NU sunt pregătite să îi primească pe micuţii care vor intra în clasa pregătitoare

Deşi mai sunt doar două săptămâni până la începerea anului şcolar, mobilierul nici macăr nu s-a montat. Nici dascălii nu au fost încă instruiţi, iar cursurile de formare profesională încep abia la 1 septembrie.

RomaniaTV.net
22 aug. 2012, 10:45
Şcolile NU sunt pregătite să îi primească pe micuţii care vor intra în clasa pregătitoare

Peste o sută de mii de copii vor începe clasa pregătitoare pe 10 septembrie, dar autorităţile sunt prinse pe picior greşit: clasele nu sunt dotate şi profesorii nu au început cusurile de formare profesională.

La Şcoala nr. 1 din Domneşti nu a fost vacanţă. Toată lumea a muncit zi de zi pentru ca cei mici să aibă unde învăţa.

„În primul rând a trebuit să identificăm spaţiul ca să nu perturbăm buna desfăşurare a cursurilor. Am stabilit de comun acord să desfiinţăm această sală de festivităţi pentru a o transforma în clasă pregătitoare”, a declarat Ionela Ştefan, director Şcoala nr 1, Domneşti.

În unele şcoli mobilierul a ajuns deja. Este un mobilier reglabil, astfel încât cei mici să-l poată folosi şi atunci când vor creşte. Fiecare elev va sta singur în bancă.

Băncile vor fi mutate în funcţie de activităţi. Cel puţin 25 de elevi vor învăţa în fiecare clasă. Mobilierul a ocupat mare parte din sală, iar spaţiul pentru joacă a rămas foarte mic. Aproape 50 de milioane de lei a investit ministerul în mobilier şi materiale didactice, însă nu s-au alocat bani şi pentru alte dotări necesare pentru clasă.

Deşi mai sunt doar două săptămâni până la începerea şcolii, profesorii vor începe cusurile de formare profesională abia la începutul lunii septembrie.