Şcolile chineze unde se „fabrică” viitorii campioni sportivi VIDEO

Cultul campionilor olimpici face din China una dintre ţările în care copiii sunt supuşi unor tratamente chinuitoare doar în speranţa că vor ajunge cei mai buni atleţi. De la vârste fragede sunt luaţi de acasă şi internaţi în şcoli sportive, potrivit România TV. Antrenamentele lungi şi dureroase sunt tot ceea ce micuţii învaţă. Puţini reuşesc însă să aducă glorie ţării. Mii de părinţi din China renunţă la unicul copil pentru ca acesta să fie antrenat şi să devină campion sportiv.

14 mai 2013, 12:31
Şcolile chineze unde se „fabrică” viitorii campioni sportivi VIDEO

Mulţi părinţi aleg să renunţe la singurul copil în speranţa că acesta va ajunge campion. De la vârste fragede comisii specializate ale statului aleg viitorii elevi ai „fabricilor de sportivi”. Micuţii îndură ore în şir de antrenamente dureroase, iar puţini dintre ei ajung să câştige medalii pentru ţară.

Ore lungi de antrenamente, exerciţii care testează limita organismului şi antrenori care rareori sunt mulţumiţi. Acesta este programul zilnic a sute de copiii luaţi „în grijă” de statul comunist.

Puţini sunt însă cei care la finalul unor ani de chinuri ajung pe podiumul competiţiilor. Cu toate acestea micii sportivi nu renunţă la visul de a câştiga „Aurul pentru China”. Cei care au devenit campioni îşi deschid la rândul lor şcoli unde să antreneze viitori campioni.