Schwartzenberg: Marta e prietenul meu de aproape 10 ani. Nu cred o iotă din acuzaţiile la adresa lui

Elan Schwartzenberg afirmă că este prieten de aproape zece ani cu Codruţ Marta - dispărut de la domiciliu - şi că "nu crede o iotă din acuzaţiile şi bârfele la adresa lui", omul de afaceri precizând totodată că nu a fost niciodată audiat despre "TVA-uri sau afaceri oneroase".

RomaniaTV.net
29 mai 2012, 16:40
Schwartzenberg: Marta e prietenul meu de aproape 10 ani. Nu cred o iotă din acuzaţiile la adresa lui

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a răspuns unei solicitări Mediafax şi a explicat motivele pentru care a fost audiat luni seară, dar şi care este relaţia sa cu Codruţ Marta, personaj dispărut din 21 mai.

Codruţ Marta este prietenul meu de aproape zece ani şi indiferent din ce motiv lipseşte, eu mi-l asum ca prieten. Nu cred o iotă din acuzaţiile şi bârfele la adresa lui, pentru că, dacă acestea erau fondate, sunt convins că era arestat sau cel puţin anchetat la acest moment.

Nu am fost la DNA şi nu am fost întrebat niciodată, nicăieri de TVA-uri sau afaceri oneroase, ci doar am depus – la fel ca toţi cunoscuţii lui Codruţ – o declaraţie în calitate de martor”.

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), prin Direcţia de Investigaţii Criminale – Serviciul Urmăriri, a dispus darea în urmărire naţională a fostului şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, Codruţ Alexandru Marta, în vârstă de 38 de ani, persoană dată dispărută de la domiciliu.

Poliţia a fost sesizată vineri, 25 mai, cu privire la dispariţia în împrejurări suspecte a lui Codruţ Alexandru Marta – care a fost şeful de cabinet al şefului ANAF Sorin Blejnar – de către soţia acestuia, care a precizat că ultima dată soţul ei a fost văzut în 21 mai 2012.

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, şi omul de afaceri Elan Schwartzenberg, patronul Realitatea TV, au fost audiaţi, luni după-amiază, de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în legătură cu dispariţia lui Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Blejnar, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.