Schultz, vizită cu scandal în Parlament. PDL îl acuză de implicare în campania electorală

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a susţinut un discurs în faţa parlamentarilor români. Asta după ce oficialul european a fost primit cu acuzaţii de partizanat politic. Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a susţinut că Schulz se implică în campania lui Victor Ponta, iar premierul l-a atacat pe şeful PDL spunând că acesta nu ştie nicio limbă străină şi nici ce se întâmplă pe plan european. La discursul lui Schulz a venit şi Gigi Becali.

RomaniaTV.net
31 oct. 2012, 09:08
Schultz, vizită cu scandal în Parlament. PDL îl acuză de implicare în campania electorală

Şedinţa Parlamentului consacrată vizitei preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, a început, miercuri, cu intonarea imnului european şi a imnului României.

Discursul lui Martin Schulz în Parlament a generat un schimb de replici tăioase între Victor Ponta şi Vasile Blaga.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că aşteaptă „cu nerăbdare” mesajul lui Martin Schulz în plen, precizând însă că PDL nu va participa la întâlnirea cu acesta şi arătând că fostul preşedinte al PE Jerzy Buzek a fost în România, dar nu la o facţiune.

„Şi domnul Buzek a fost nu de mult în România şi nu a mers la o facţiune politică, la socialişti sau la cei din PPE, nici pe departe”, a precizat Vasile Blaga.

Premierul Victor Ponta i-a replicat liderului PDL, Vasile Blaga, răspunzând acuzelor că Martin Schulz i-ar fi făcut campanie, prin prezenţa sa în Târgu Jiu, că Blaga nu ştie nicio limbă străină şi nu înţelege ce se întâmplă dincolo de vamă.

„Domnul Blaga nu doar că nu ştie nicio limbă, nici nu ştie ce se întâmplă în Europa. (…) Nu doar că nu ştie nicio limbă străină, nici nu înţelege nimic din ce se întâmplă dincolo de vamă. Dânsul cu vama se pricepe”, a replicat Ponta.

El a precizat că preşedintele PE, Martin Schulz, reprezintă Europa, dincolo de familia politică din care face parte.

Oficialul european se va întâlni, miercuri, cu preşedintele Traian Băsescu, cu ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, şi cu ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, după care are programată o întâlnire cu reprezentanţi ai mediului academic şi studenţi ai Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, urmată de ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa.

Premierul Victor Ponta şi Martin Schulz au fost împreună, în cursul după-amiezii de marţi, pentru a inaugura o staţie de epurare a apei, realizată la Bumbeşti Jiu cu fonduri europene nerambursabile, în valoare de 2,5 milioane de euro, după care s-au deplasat la Târgu Jiu, unde au avut programe diferite pentru o scurtă perioadă de timp.

Astfel, în timp ce Victor Ponta şi-a depus candidatura la BEJ, preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a vizitat cele două parcuri din oraş în care sunt expuse operele lui Constantin Brâncuşi, Coloana Infinitului, Poarta Sărutului, Aleea Scaunelor şi Masa Tăcerii.