Schema după care se strânge şpaga la ANAF VIDEO

1 milion de euro pe zi, acesta este suma minimă pe care oamenii lui Sorin Blejnar o strâng pe zi. Cam 600 de euro un tir sau jumătate de container. Măsurat cu piciorul, de aici până aici e al meu, jumătatea cealaltă e a ta. Mărfurile luate astfel cu japca ajung la magazinele deţinute prin intermediari chiar de angajaţii ANAF sau la protejaţii acestora, care trebuie să cotizeze apoi contravaloarea obiectelor.

RomaniaTV.net
09 mart. 2012, 20:38
Schema după care se strânge şpaga la ANAF VIDEO

Principalii protectori ai lui Sorin Blejnar sunt un senator PDL, un deputat PDL şi un altul de la UNPR. Surprinzător, ultimii doi au o colaborare politică, deşi s-ar fi putut crede că cei doi membri de vază ai PDL ar fi trebuit să aibă. Fiecare dintre aceşti politicieni are omul lui de bază angajat la vamă, cu relaţii la conducerea celor din vamă.

Primul intermediar, cel al senatorului PDL, este Eugeniu Petrescu, un bătrânel, simplu membru PDL care a avut fiica angajată la cabinetul lui Radu Mărginean, fostul şef al vămilor. Acesta a fost demis în urma scandalului de la vama Halmeu, dosar în care este acuzat, alături de Eugeniu Petrescu, că ar fi intermediat şpaga pentru funcţia de şef al vămii Halmeu.

Omul de bază al deputatului PDL şi celui de la UNPR este Paul Petrof, directorul executiv al Regionalei Vamale Bucureşti. Acesta are în subordine birourile vamale din Capitală, Giurgiu, Ploieşti şi Târgovişte.

Surse din cadrul ANAF susţin că şpaga ajunge de la comisionarii şi lucrătorii vamali pe palierul următor la unul dntre şefii biroului respectiv şi mai departe la directori şi intermediarii lui Blejnar. Oamenii politici sunt cei care asigură protecţia întregului grup pentru că au legăturile necesare în partidele din care fac parte să susţină, la nevoie, pe oricine, pe orice funcţie. Cele mai prolifice grupuri sunt cele din Bucureşti, Ilfov, Ploieşti, Oradea dar şi Constanţa.