Parlamentarii, în PERICOL în Casa Poporului. Vezi ce primejdie îi pândeşte pe aleşi

Palatul Parlamentului este un pericol public. Scara care face legătura între etajele unde îşi desfăşoară aleşii principalele activităţi stă să cadă. Reparaţiile ar costa cinci milioane de lei, bani pe care, momentan, Parlamentul nu-i are cuprinşi în buget. Întreţinerea Casei Poporului a înghiţit peste un miliard de dolari în ultimii 30 de ani.

22 iul. 2013, 06:55
Parlamentarii, în PERICOL în Casa Poporului. Vezi ce primejdie îi pândeşte pe aleşi

Palatul Parlamentului este o clădire greu de întreţinut, mai ales cu un buget de criză. Parlamentarii au nevoie de cinci milioane de lei, cel puţin, pentru a reuşi să repare scara monumentală care este principala cale de acces pentru oaspeţii care vin la Palatul Parlamentului, potrivit România TV. Aceasta este în pericol să se prăbuşească şi mai are garanţie până în 2014.

În fiecare an, cu Palatul Parlamentului se cheltuiesc 24 de milioane de dolari. Majoritatea bugetelor merg la întreţinerea acestei clădiri, unde îşi desfăşoară activitatea atât Camera Deputaţilor, Senatul, Curtea Constituţională şi Serviciul de Protecţie şi Pază.

Faptul că Palatul Parlamentului este tot mai şubred este confirmat şi de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. „Au început să se distrugă lucruri. Scara monumentală de la intrarea principală stă să cadă. Anul viitor ar trebui să o închidem. Este fisurată, poată să cadă oricând, să se fractureze. Avem nevoie de 5 milioane de lei ca să putem să o finalizăm. Ea nu a fost niciodată făcută pentru recepţia finală”, spune Zgonea.

Scara monumentală face legătura între parter şi cea mai mare sală din Palatul Parlamentului, unde se desfăşoară toate evenimentele importante. De asemenea, pe aici trec toate traseele de vizitare a Palatului Parlamentului.