Scapă de furie amestecând în ceaşca de ceai sau de cafea cu mâna stângă

O metodă rapidă, la îndemâna oricui, pentru a combate stările de furie este recomandată de către specialiştii britanici de la Universitatea New South Wales. Metoda constă în folosirea de către dreptaci sau stângaci a "mîinii opuse", pentru a face câteva operaţiuni banale.

RomaniaTV.net
10 mart. 2012, 13:09
Scapă de furie amestecând în ceaşca de ceai sau de cafea cu mâna stângă

Astfel, pentru dreptacii care se simt ameninţaţi de un val de furie, metoda constă  în folosirea mouse-ului de la computer, amestecatul cu linguriţa într-o cană de cafea sau ceai sau deschiderea unei uşi cu mâna stângă, iar pentru stângaci, invers, adică mâna dreaptă.

Doctorul Thomas Denson, de la Universitatea New South Wales, susţine că asemenea mici exerciţii practicate regulat timp de două săptămâni reduc semnificativ tendinţa de a reacţiona la anumite provocări sub imboldul furiei şi la redobândirea autocontrolului, scrie Daily Mail în ediţia online.

Denson, al cărui studiu a fost publicat în revista de specialitate Current Directions in Psychological Science, explică faptul că numai autocontrolul ne împiedică să nu le răspundem prin manifestări violente celor care ne enervează, atunci cân pe noi, la rândul nostru, ne încearcă stări de furie puternice, care ne pot afecta discernământul. De asemenea, reacţionând cu stăpânire de sine faţă de un agresor, îl facem şi pe acela să-şi mai domolească agresivitatea.