SCANDALUL SUPRAVEGHERII ELECTRONICE ÎN SUA: Snowden ar putea primi azil politic în Rusia

În cazul în care fostulul angajat al CIA, Edward Snowden (29 de ani) - ce a recunoscut că se află la originea transmiterii de informaţii clasificate ale serviciilor secrete din SUA - va solicita azil politic în Rusia, autorităţile de la Moscova sunt dispuse să ia în considerare o astfel de posibilitate, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
11 iun. 2013, 05:45
SCANDALUL SUPRAVEGHERII ELECTRONICE ÎN SUA: Snowden ar putea primi azil politic în Rusia

O declaraţie în acest sens a fost făcută de Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, conform ediţiei de marţi a ziarului economic rusesc Kommersant.

‘Vom acţiune în funcţie de fapte. Dacă va exista o cerere de azil politic, atunci o vom examina’, a afirmat purtătorul de cuvânt al liderului de la Kremlin.

Iniţiatorul unor scurgeri de informaţii clasificate fără precedent cu privire la programele serviciilor secrete ale SUA de supraveghere a comunicaţiilor, Edward Snowden încearcă să obţină azil politic într-o ţară care nu l-ar extrăda ulterior Statelor Unite.

Referitor la motivele care l-au determinat să facă un astfel de gest, fostul angajat al CIA, care a fugit la Hong Kong, a explicat că nu dorea ‘să fie parte a unui sistem care provoacă mai mult rău decât bine’.

Hong Kong-ul are un acord de extrădare cu Washingtonul, de aceea o şedere prelungită a lui Snowden aici nu este lipsită de riscuri, apreciază unii observatori.