Scandalul fraudei cu carne de cal: Un eurodeputat francez cere o anchetă europeană

Deputatul european José Bové a cerut, sâmbătă, deschiderea unei anchete europene privind frauda cu carne de cal, descoperită în lasagna comercializată în Marea Britanie, relatează Le Parisien, în ediţia electronică.

RomaniaTV.net
09 feb. 2013, 18:13
Scandalul fraudei cu carne de cal: Un eurodeputat francez cere o anchetă europeană

Eurodeputatul José Bové nu crede că este vorba despre o eroare deoarece este o fraudă la scară mare. El a cerut deschiderea unei anchete europene, apreciind că aceasta s-ar putea explica prin prăbuşirea preţului acestei cărni în România şi alegerea unei aprovizionări la preţ scăzut.

Este clar, trebuie să existe o anchetă în fiecare ţară dar trebuie să se meargă mai departe”, a declarat deputatul. „Trebuie o anchetă europeană a OLAF, serviciul de combatere a fraudelor al Uniunii Europene, în acest caz„, a adăugat el.

Nu cumva unii au vrut să cumpere carne ieftină, deoarece preţul cărnii de cal s-a prăbuşit, iar aceasta ar permite probabil o lovitură financiară pe spatele consumatorului„, s-a întrebat José Bové.

Eu nu cred deloc că este eroare, deoarece este vorba despre o cantitate mare în Marea Britanie, Irlanda, Suedia„, a continuat Bove.

Este ceva orchestrat„, iar „modul de aprovizionare a hipermarketurilor şi mâncărurile gata preparate permit cu uşurinţă mascarea acestui tip de afacere„, a declarat el.

Citeşte şi

Scandal internaţional cu carnea de cal: Furnizorul francez ameninţă producătorul român cu procesul