Scandalul diplomelor la Bioterra: Anchetatorii voiau să realizeze un flagrant la licenţă

Anchetatorii din dosarul divulgării de subiecte la Universitatea Bioterra au vrut să organizeze un flagrant la examenul de licenţă desfăşurat la instituţia de învăţământ, însă acţiunea a fost anulată, din cauza numărului mic de candidaţi prezenţi, au declarat surse judiciare.

RomaniaTV.net
27 sept. 2012, 18:04
Scandalul diplomelor la Bioterra: Anchetatorii voiau să realizeze un flagrant la licenţă

Concret, se dorea ca, în timpul examenului, să fie depistate persoane cărora li se comunică, prin sms, subiecte şi rezolvări ale acestora, au precizat sursele citate.

Acţiunea a fost însă anulată după ce s-a constatat că la examenul de licenţă din această săptămână s-au prezentat doar aproximativ 20 de candidaţi, iar anchetatorii mizau pe un număr mult mai mare, pentru a putea realiza flagrantul.

Adrian Dulugeac, şef de lucrări la Universitatea Bioterra Bucureşti, a fost reţinut de procurori, joi, fiind acuzat de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, fals intelectual şi material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi instigare la fals intelectual şi material.

Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut faptul că, în perioada iunie – iulie 2012, Dulugeac a furnizat informaţii ce nu sunt destinate publicităţii mai multor persoane care au susţinut examenul de licenţă la Universitatea Bioterra Bucureşti.