SCANDALUL bentiţei tricolore: Plângere penală, depusă la poliţie pentru ameninţare cu moartea

Un cetăţean din Sfântu Gheorghe care trăieşte în Spania, Dan Tănasă, a depus o plângere penală împotriva unei persoane care l-a ameninţat cu moartea pe o reţea de socializare după ce şi-a exprimat deschis susţinerea faţă de Sabina, fetiţa cu bentiţă tricoloră de la liceul "Korosi Csoma Sandor" din Covasna.

29 mart. 2013, 09:16
SCANDALUL bentiţei tricolore: Plângere penală, depusă la poliţie pentru ameninţare cu moartea

Dan Tănasă a informat presa că a transmis Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna o plângere penală pe numele cetăţeanului Csato Kovacs Imre, sponsor al echipei de hochei HSC Csikszereda din Miercurea Ciuc, pentru că l-a ameninţat cu moartea, faptă pedepsită de art. 193 Cod Penal, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, în data de 23 martie 2013 Csato Kovacs Imre i-ar fi adresat prin intermediul paginii sale de facebook un mesaj în limba maghiară prin care îi aducea injurii şi îi spunea ‘ar trebui să-ţi tăiem beregata, odată cu a Sabinei’.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, Diana Lolu, a confirmat înregistrarea plângerii penale.

Dan Tănasă, care locuieşte la Madrid, şi-a asumat rolul de ‘avertizor public’ asupra problemelor românilor din judeţele Covasna şi Harghita şi asupra abuzurilor comise de autorităţi. Acesta s-a numărat printre susţinătorii Sabinei, eleva de 15 ani de la Liceul ‘Korosi Csoma Sandor’ din staţiunea Covasna care a fost culpabilizată şi ameninţată la rândul ei cu moartea pentru că pe data de 15 martie a.c, de Ziua maghiarilor de pretutindeni, a venit la şcoală cu o bentiţă în culorile drapelului naţional şi a continuat să o poarte şi în următoarele zile, gest considerat ‘provocator’ de unii profesori şi colegi maghiari.

Poliţia a demarat cercetări şi în cazul persoanei care a ameninţat-o pe Sabina cu moartea prin intermediul aceleiaşi reţele de socializare.

CITEŞTE ŞI  SANCŢIUNI în scandalul bentiţei tricolore. Diriginta a fost schimbată, conducerea liceului mustrată