SCANDALOS! Bidoanele cu apă, singurele arme împotriva flăcărilor din Bucegi VIDEO

Sute de hectare de pădure din 10 judeţe ard în continuu de câteva zile. Misiunea pompierilor este extrem de dificilă, mai ales că, în multe dintre cazuri, flăcările au cuprins zone la altitudini mari, în care accesul este foarte dificil. Cea mai gravă situaţie este cea din munţii Bucegi, unde flăcările au cuprins o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, şi unde avem de a face cu o situaţie aproape scandaloasă, pompierii şi voluntarii fiind nevoiţi să care apă cu sticle şi bidoane.

RomaniaTV.net
23 iul. 2012, 06:03
SCANDALOS! Bidoanele cu apă, singurele arme împotriva flăcărilor din Bucegi VIDEO

În Bucegi, pădurea arde de aproape o săptămână şi flăcările par imposibil de stins. Focul s-a extins pe o pantă foarte abruptă, iar pompierii nu pot urca cu utilajele. De aceea, ei încearcă să stingă incendiul izbucnit la 1.700 de metri altitudine cu… sticle de apă cărate în spate. Focul s-a extins între Claia Mare şi linia de telecabină Buşteni-Babele, în zona denumită Creasta cu Zâmbri.

„Este o zonă aproape inaccesibilă terestru, nu se poate interveni. Noi incercăm prin specialişti, prin alpinişti să ajungem cât mai aproae de focar. Sunt posibilităţi de propagare atât în jos cât şi în sus”, a explicat Mihai Drăgan, adjunct şef ISU Prahova.

Focul s-a extins pe aproape 2.000 de metri pătraţi, după ce, în urmă cu aproape o săptămână, a izbucnit pe domeniul regal, de la un fulger, şi a cuprins apoi liziera pădurii.

„Acest incendiu, prin efectul său asuprta unui habitat protejat, habitat de jeanăpăn, este destul de grav pentru patrimoniul natural Bucegi”, a spus Horia Iancu, directorul Parcului Natural Bucegi.

Duminică seară, pompierii au aşteptat ajutorul unui avion utilitar particular, cu o capacitate de o mie de litri de apă, însă acesta nu a mai venit pentru că nu a primit autorizație pentru o astfel de misiune.

CITEŞTE ŞI: Incendiu de vegetaţie în Parcul Naţional Ceahlău