SCANDALOS. Bebeluş cu probleme respiratorii, aproape să fie sufocat cu suzeta în spital

Un scandal de proporţii a izbucnit în Marea Britanie, la un spital unde copiii sunt mai degrabă torturaţi decât îngrijiţi.

RomaniaTV.net
26 ian. 2013, 20:05
SCANDALOS. Bebeluş cu probleme respiratorii, aproape să fie sufocat cu suzeta în spital

Un bebeluş de numai patru luni internat pentru probleme respiratorii şi care plângea a fost făcut să tacă într-o manieră inumană. Un angajat al spitalului, care probabil stătea prost cu nervii sau nu voia să fie deranjat, a găsit o metodă prin care i-a închis gura, dar care i-ar fi putut fi fatală micuţului.

Băieţelul a fost găsit de o asistentă cu suzeta în gură fixată cu bandă adezivă, ceea ce l-ar fi putut sufoca, în condiţiile în care micuţul, născut prematur, avea oricum probleme respiratorii şi care s-ar fi putut sufoca. Asistenta care a văzut oroarea a alertat conducerea spitalului şi poliţia, iar când mama bebeluşului a ajuns la spital şi a văzut pe toată lumea strânsă în jurul pătuţului fiului ei a crezut că s-a întâmplat ceva îngrozitor.

Spitalul Stafford este în centrul unei ample anchete care a mai scos la iveală un caz asemănător. Între 2005 şi 2009, aproape 1.200 de pacienţi au murit prematur în această unitate medicală din cauza îngrijirii necorespunzătoare.