SCANDAL URIAŞ la PDL. Sulfina Barbu: Toţi reprezentanţii moţiunilor AU SEMNAT procesele-verbale

Membrii comisiei de organizare a Convenţiei Naţionale au precizat că toţi reprezentanţii moţiunilor în comisia de numărare au semnat procesele-verbale de numărare a voturilor.

RomaniaTV.net
23 mart. 2013, 19:10
SCANDAL URIAŞ la PDL. Sulfina Barbu: Toţi reprezentanţii moţiunilor AU SEMNAT procesele-verbale

În cadrul unei conferinţe de presă, membrii comisiei au arătat că la fiecare secretariat tehnic, procesele verbale au fost semnate de toţi reprezentanţii moţiunilor. „Toţi cei 48 de reprezentanţi ai moţiunii dnei Udrea, cei 48 ai moţiunii Monicăi Macovei, toţi cei 48 de reprezentanţi ai moţiunii lui Vasile Blaga au semnat aceste procese-verbale”, a declarat Ioan Bălan, preşedintele comisiei.

Sulfina Barbu a arătat că situaţia s-a repetat şi pe procesul-verbal de centralizare a voturilor, pe care figurează semnătura Marilenei Constantinescu, ce reprezenta moţiunea Elenei Udrea.

Deputatul Mircea Toader, preşedintele Comisiei de numărare a voturilor de la Convenţia PDL, a prezentat, împreună cu ceilalţi membri ai Comisiei, documentele întocmite sâmbătă în cursul votării şi numărării şi a declarat că diferenţa între Vasile Blaga şi Elena Udrea este de „exact 330 de voturi”.”Am auzit de 30 sau 40 diferenţa la doamna Udrea. Diferenţa este exact de 330 de voturi, aceasta este, indiferent cum am lua-o”, a afirmat Toader, citat de Mediafax.

El a subliniat că la fiecare secretariat tehnic aferent punctelor de votare din sala Romexpo au fost reprezentanţi ai fiecărei din cele trei moţiuni, iar aceştia au votat procesele verbale pentru fiecare urnă, numai Cristian Petrescu, reprezentantul Elenei Udrea în Comisia de numărare, nu a semnat procesul verbal care însuma rezultatele de la toate urnele.

Toader a arătat că o contestaţie se face în interiorul Comisiei de numărare atunci când se face procesul de numărare, iar Cristian Petrescu a numărat şi verificat de două-trei ori numele şi semnăturile de pe liste.

Potrivit reprezentanţilor Comisiei de numărare, Petrescu redacta o nouă contestaţie scrisă la sediul din Modrogan chiar în timpul desfăşurării conferinţei de presă.

De asemenea, Toader a arătat că diferenţa apărută între numărul delegaţilor înregistraţi iniţial, 4.359, şi cei care au votat, 4.632 rezultă din faptul că procedura de vot a început mai târziu, iar delegaţii care au întârziat au avut drept de vot chiar dacă nu s-au înregistrat în primă fază.

Reprezentanţii Comisiei au mai explicat că au fost câteva zeci de delegaţi, în principal reprezentanţii moţiunilor, care au intrat în sala de la Romexpo fără să semneze la înregistrare, însă au votat apoi, votul fiind în baza cărţii de identitate.