SCANDAL şi protest „Furatul ucide” la procesul lui Năstase VIDEO

Şedinţă neobişnuită miercuri, în cazul lui Adrian Năstase. Avocaţii şi judecătorii au avut discuţii tensionate, mai mulţi tineri au venit să protesteze împotriva lui Năstase, iar procesul s-a amânat, deşi acuzaţiile se prescriu luna viitoare, informează România TV.

RomaniaTV.net
23 mai 2012, 08:37
SCANDAL şi protest „Furatul ucide” la procesul lui Năstase VIDEO

Debut cu scandal în procesul lui Adrian Năstase de la ÎCCJ, unde s-a judecat miercuri un nou termen al recursului în dosarul „Trofeul Calităţii”.

Avocatul lui Năstase a cerut ca instanţa să sesizeze CSM faţă de comentariile făcute de un om politic la o emisiune TV. „Dacă CSM s-a sesizat pe baza declaraţiilor clientului meu, Adrian Năstase, atunci există posibilitatea ca şi judecătorii să facă acest lucru la CSM pentru a pune în discuţie presiunile  unor oameni politici în acest proces„, a declarat avocatul Ion Cazacu.

Potrivit avocatului, în cadrul unei emisiuni televizate, Monica Macovei a făcut presiuni evidente la adresa completului de judecată de la ICCJ. „În acea emisune, se fac referiri la cauzele în care judecătorii au intrat în judecată şi se fac referiri chiar la deontologia lor„, a adăugat Cazacu.

Preşedinta completului i-a explicat însă avocatului că nu va acorda mai mult de 5 minute pentru revista presei şi că „niciodată nu s-a simţit presionată de declaraţiile făcute de oamenii politici”.

Pe de altă parte, completul a decis secretizarea şedinţei pe perioada în care s-au citit notele din ţedinţă în care s-a judecat recuzarea procurorului DNA.

Procesul a fost amânat însă pentru data de 30 mai. Instanţa a motivat amânarea prin faptul că urmează să fie audiaţi inculpaţii, iar de la termenul de miercuri au lipsit Irina Jianu şi Diana Gasparovici, astfel că nu se putea purcede la audierea inculpaţilor în lipsa celor două.

În tot acest timp, în faţa clădirii ICCJ, un grup de reprezentanţi ai Mişcării Noua Republică, conduşi de Mihail Neamţu, s-a instalat cu bannere pe care scria „Furatul ucide”.

Neamţu a spus că a venit într-o acţiune de supraveghere cetăţenească privind independenţa justiţiei.

Am venit astăzi pentru a vedea dacă judecătorii sunt supuşi unor presiuni politice, căci au fost declaraţii făcute de reprezentanţi ai Guvernului care sugerau că CSM trebuie să se schimbe şi că discursul independent al judecătorilor trebuie să se schimbe. Inculpatul Adrian Năstase trebuie judecat fără nicio presiune politică şi, din păcate, aceste presiuni politice se simt din ce în ce mai mult după schimbările din ultimele săptămâni„, a declarat Neamţu.