Scandal sexual în Biserică: un înalt prelat, acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu minori

Scandal sexual la vârful Bisericii. Procurorii intră sub sutane pentru a cerceta o plângere inedită. Un înalt prelat este reclamat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu minori. Acuzaţia planează asupra capului bisericii de la malul mării, Macedon Petrescu zis Teodosie. Spovedania unei victime este întărită de unul din sefii Arhiepiscopiei Tomisului.

RomaniaTV.net
26 nov. 2011, 07:24
Scandal sexual în Biserică: un înalt prelat, acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu minori

Tânărul care-şi povesteşte păţania era, în urma cu 15 ani, „frate de mănăstire”, adică viitor călugăr. El spune că întâlnirea la Dervent cu Teodosie i-a distrus viaţa.

Tânărul spune că înaltul ierarh i-a cerut să-l urmeze la baie facandu-i avansuri, iar el s-a supus crestineste.

El spune că nu e singurul minor care a păţit asta. Mai mulţi actuali elevi ai seminarului Teologic din Constanţa i-ar fi cazut victime lui Teodosie. Confirmarea vine chiar din gura unui sef din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului.

Macedon Petrescu alias Teodosie a răspuns acuzaţiilor:”Exclus aşa ceva! Eu la mine am două măicuţe-n casă, care îngrijesc de casă. N-am alt program. Program de birou. Total exclus aşa ceva!”.

Autorul dezvaluirilor a depus o plângere penală la Parchetul General. Nu este pentru prima dată când numele lui Teodosie este pomenit în scandaluri. Cel pe care părintele Buga l-a numit în scrierile sale „Teodosnicul” mai este invinuit penal pentru instigare la fals si fals intelectual.