SCANDAL pe locul de eurodeputat lăsat liber de Becali. „Alegerile în România sunt bătaie de joc”

Locul de eurodeputat lăsat liber în urma accederii lui Gigi Becali în Parlamentul României stârneşte un întreg scandal în PRM. Eugen Mihăescu, cel care se afla conform listei de candidaţi a partidului primul după Becali ca propunere pentru legislativul de la Bruxelles, îl acuză pe Corneliu Vadim Tudor că "l-a sărit" din ierarhie, pentru a-l trimite în PE pe Dan Zamfirescu.

RomaniaTV.net
08 ian. 2013, 16:20
SCANDAL pe locul de eurodeputat lăsat liber de Becali.  „Alegerile în România sunt bătaie de joc”

Eugen Mihăescu, candidatul aflat pe lista depusă de PRM la numărul 4, imediat sub poziţia ocupată de Gigi Becali cataloghează drept un abuz faptul că preşedintele partidului, Corneliu Vadim Tudor, a decis să-l trimită în parlamentul European pe ocupantul poziţiei a şaptea, Dan Zamfirescu. 

Potrivit lui Mihăescu, PRM nu ar fi avut niciun motiv să „sară cele trei poziţii”, întrucât nu este vorba nici de demisii, nici de excluderi din partid.

„Locul meu a fost sărit şi locul cinci şi şase şi a ajuns la miliţianul Zamfirescu. Doamna Bălan, numărul 5 ce se întâmplă cu ea? Dar cu domnul redactor şef al publicaţiilor vadimiste, numărul 6? Întrebarea e: ce troc a făcut Vadim cu Zamfirescu? Până acum nu am primit nicio hârtie că am fost dat afară, iar demisie nu mi-am dat. E o minciună că m-am autoexclus pentru că nu am plătit cotizaţia şi în al doilea rând lucrurile nu pot rămâne aşa”, a precizat Mihăescu la România TV.

Eugen Mihăescu acuză, de asemenea, şi Autoritatea Electorală Permanentă de faptul că acceptă „abuzul” lui Corneliu Vadim Tudor.

„Autoritatea Electorală trebuie să vegheze la respectarea legii. Atunci de ce nu trimit partidele pe cine vor ei? Asta arată ce înseamnă alegerile în România: bătaie de joc. PRM e un partid de familie, nu mai există. Consider că sunt jignit de grosolănia care s-a făcut, în primul rând a AEP care trebuie să vegheze la respectul alegerilor”, a adăugat Mihăescu.