ÎN RĂZBOI cu toată lumea. Becali, către directorul Romani Criss: „Eşti prea prost şi prea dobitoc”

Europarlamentarul Gigi Becali a răspuns marţi, la România TV, acuzelor ce i-au fost aduse de Coaliţia Antidiscriminare cu privire la candidatura sa de la parlamentare. Acesta susţine că scrisoarea trimisă de coaliţie nu este importantă, pentru că pe el îl iubesc 3 milioane de ţigani, iar votul homosexualilor din România nu contează. Becali l-a criticat dur, în direct, la România TV, pe directorul Asociaţiei Romani Criss, spunându-i că este "prea prost şi prea dobitoc". Replici tăioase a avut Becali şi pentru Elena Iorga, director de programe IPP.

RomaniaTV.net
16 oct. 2012, 07:46
ÎN RĂZBOI cu toată lumea. Becali, către directorul Romani Criss: „Eşti prea prost şi prea dobitoc”

„În primul rând eu sunt europarlamentar. În al doilea rând e vorba de reprezentativitate. Fiecare reprezintă pe cine vrea. Acei oameni care au scris aşa scrisoare să voteze şi să fie reprezentaţi de cine vor ei. Nu ştiu ce scrie în scrisoarea aia, dar ce spuneţi dvs. e miciună. Sunt mincinoşi. Pe lângă faptul că unii au defectele pe care le au, mă refer la homosexuali, mai şi mint. Eu niciodată în viaţa mea nu am spus ca ţiganii să fie scoşi din ţară. Cel mai mult am ajutat ţiganii, că ei sunt mai săraci, ei au nevoie. Partida Romilor aţi văzut-o cu mine. Nicu Păun, sunt prieten cu el. Minciună, niciodată nu am spus că homosexualii trebuie scoşi în afara ţării. Minciună inventată. E adevărat că am spus că femeia care îşi înşeală bărbatul e curvă. Asta nu înseamnă că ei trebuie să scrie scrisori… Asociaţia asta Romani CRISS este formată din 50-100 de ţigani care se cred elita ţiganilor şi pe care nu-i bagă nimeni în seamă”, a declarat europarlamentarul Gigi Becali.

„Pe mine mă iubesc milioanele de ţigani, nu 17 ţigani care se cred elita ţigăească care este Romani Criss.  Dvs. credeţi că PNL ţine cont de scrisoarea a 17 ţigani şi de 2 mii de homosexuali care nici nu se duc la vot?”, a continuat Becali.

Marian Mandache, director al asociaţiei Romani CRISS, a intervenit la România TV şi a explicat de ce a semnat scrisoarea anti-Becali. El a spus că europarlamentarul a avut de multe ori „derapaje” la adresa romilor, femeilor sau homosexualilor. „Am văzut deseori în presă derapajele lui Becali care nu sunt regretate, retrase sau reperate, dimpotrivă sunt promovate în mod agresiv„, a declarat Marian Mandache.

Intervenţia lui Mandache l-a scos din fire pe Becali. „Nu te ascult că eşti un prea prost şi un prea dobitoc. Hai, pa, la revedere. Eu nu intru în dialog cu Mandache, nu vorbesc cu el. Să voteze pe cine vrea el„, a spus Becali.

Nu mai pot eu de scrisoare. (…) Nu mă interesează nici un atac. Vreau să câştig colegiul cu 80% şi atunci o să demonstrez putere şi forţă şi atunci o să demonstreze poporul că nu ţine cont de ce semnează homosexualii şi Romani CRISS”, a spus Becali.

Directorul de programe de la IPP, Elena Iorga, a explicat, la rândul ei, că declaraţiile lui Becali sunt de natură să arate faptul că încă mai avem probleme cu discriminarea în rândul candidaţilor. „Nu ştiu dacă chiar i-a întrebat pe cei 3 milioane de ţigani dacă sunt interesaţi să îi dea votul”, a precizat Elena Iorga.

Femeia asta, Elena Iorga, nu înţeleg ce are ea. Eu am spus că cele care înşeală sunt curve. Ea înşeală bărbatul? Dacă înşeală, e curvă„, a intervenit Becali.

„Nu am ce să replic la asemenea declaraţii. Un asemenea candidat la parlamentare este absolut de netolerat”, a răspuns Elena Iorga.

„Eu nu aduc injurii, eu îmi spun opinia. Eu n-o înjur pe doamna Iorga. Ce-o deranjează pe doamna Iorga care are faţă de femeie cuminte şi femeie frumoasă este, nu cred că este o femeie care să fie infidelă la bărbat. Chiar vreau să mă întâlnesc cu ea să văd ce o deranjează pe femeia asta la mine. Să-mi ia caii de la bicicletă”, a fost replica lui Becali.

„Asemenea comentarii cu iz personal nu-şi au locul într-o intervenţie publică Vom sancţiona public ori de câte ori vom constata asemenea manifestări intolerabile şi incalificabile”, a spus Iorga.

Câţi bani aţi luat de la PDL, domna Iorga? Ce afaceri v-a dat PDL de sunteţi aşa de vehementă, de vă ofticaţi aşa de tare. Vă daţi cu părerea cine ar trebui să fie deputat. Voi uitaţi-vă la voi că dormiţi, nu faceţi nimic, jefuiţi ţara şi vă daţi cu părerea despre oamenii care fac fac ceva în ţara asta, care fac binefaceri, plătesc impozite. Vii dumneata, Elena Iorga, să-mi spui că nu e bine aia şi că nu eşti tu de acord. Şi dacă nu eşti de acord ce faci? Îmi iei tu boii de la bicicletă?”, a conchis Becali.

Un dialog cu înţepături a avut Becali şicu Irina Niţă, director executiv Accept.

„Irina Niţă: „Vorbim de domnul Becali care de-a lungul timpului a făcut femeile „curve”, care la un moment dat a spus despre domnul Raed Arafat ceva de genul că ce putem aştepta de la un arab, care nu place romii, care nu place homosexualii.”

Becali: Pe tine acum te interesează homosexualii, sau te interesează arabii?

Irina Niţă: Pe mine mă interesează drepturile omului şi cred că…

Becali: Şi eu nu am dreptul să-mi spun opinia? Discriminare înseamnă ură. Eu ură nu am, am dragoste. Pe homosexuali îi iubesc. Trebuie să înţelegi dumneata că eu văd cu ochii mei, eu am o opinie, dar nu fac rău, iubesc şi pe ei, dar spun că ceea ce fac ei este păcat. E opinia mea. Deci eu la un homosexual spun că îl iubesc şi pe el la fel ca şi pe dumneata şi pe orice om. (…) Ce mai spun eu de homosexuali?

Irina Niţă: Spuneţi că nu o să angajaţi niciodată un fotbalist care este homosexual din cauză că e homosexual.

Becali: Da şi aşa este. Dacă angajez un homosexual îmi stric bussinessul. Angajez un homosexual nu mai joacă fotbal toată echipa, pentru că strică toată echipa homosexualul. Dacă el e homosexual, nu-i bărbat, e femeie. Să se ducă să joace fotbal la femei. Ori e femeie, ori e bărbat, nu poţi să fii şi femeie şi bărbat.

Irina Niţă: Eu imi imaginez că pe un fotbalist îl apreciaţi în funcţie de cum joacă fotbal şi că omul respectiv pe teren trebui să joace fotbal. Dacă ar face ceva nepermis, indiferent că e homosexual sau heterosexual, el ar trebui…

Becali: Unde vezi în toată lumea un fotbalist homosexual? Ceea ce este adevărat eu vă spun vouă ce toată lumea face şi nu vorbeşte, numai că eu îi iubesc mai mult pe homosexuali decât îi iubesc alţii. Eu spun că e păcat. Să se ducă la preot să se spovedească, să se împărtăşească, asta spun.”

Reprezentanţii Coaliţiei Antidiscriminare din România au trimis o scrisoare liderilor USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, în care contestă candidatura lui Gigi Becali la alegerile parlamentare din decembrie pe listele Uniunii. Semnatarii epistolei spun că prezenţa lui Becali pe listele USL este „şocantă şi intolerantă” şi atrag atenţia că „becalizarea spaţiului politic românesc trebuie să înceteze”.