Scandal la privatizarea Oltchim. Oferta lui Dan Diaconescu a fost acceptată de OPSPI

Privatizarea Oltchim cu scandal. În ultima zi pentru depunerea ofertelor, Dan Diaconescu a protestat în momentul în care şeful Oficiului Participaţiilor Statului (OPSPI) i-a comunicat că a depus prea târziu cea de-a doua ofertă, motivarea oficială fiind depăşirea cu câteva minute a termenului limită. După ce a făcut scandal pentru că, susţine el, a fost împiedicat să depună în timp util dosarul de preluare a combinatului Oltchim, o secretară de la minister i-a mai pregătit un motiv de supărare. I-a vărsat cafeaua pe acelaşi dosar. După mai bine de două ore de discuţii, oferta lui Dan Diaconescu a fost acceptată.

RomaniaTV.net
20 sept. 2012, 09:48
Scandal la privatizarea Oltchim. Oferta lui Dan Diaconescu a fost acceptată de OPSPI

Companiile PCC, Chimcomplex şi AISA Invest şi Dan Diaconescu au depus oferte pentru privatizarea Oltchim, a anunţat şeful OPSPI, Remus Vulpescu.

UPDATE 14.14 Oferta depusă de Dan Diaconescu pentru privatizarea Oltchim a fost acceptată. În schimb, cererea lui Diaconescu privind deschiderea ofertelor a fost respinsă de conducerea OPSPI.

UPDATE 13.50 Dan Diaconescu a cerut ca astăzi să se deschidă ofertele pentru privatizarea Oltchim. În mod normal, ofertele ar trebui să fie deschise vineri.

Procesul de depunere a ofertelor pentru privatizarea Oltchim nu a fost lipsit de incidente. Dan Diaconescu a susţinut că a fost impedicat iniţial să depună noua ofertă de cumpărare a acţiunilor Oltchim. Termenul pentru depunerea documentelor de participare la licitaţia de privatizare a Oltchim expirase la ora 12.00, iar şeful OPSPI a anunţat că oferta lui Diaconescu a fost depusă după ora 12.00.

„Aţi mai pomenit vreodată aşa ceva: să se comită o escrocherie ca pe strada Covaci? Ar fi culmea să se refuze cea mai mare ofertă şi să fim respinşi pentru o schemă de acest tip. Noi am venit la ora 11:20 la sediul Minsiterului. Până la 11:57 mi s-a spus că nu merg nu ştiu ce imprimante, apoi a zis că e 12.04 şi că oferta se respinge”, a declarat Dan Diaconescu la România TV.

Patronul OTV venise la prânz la sediul Ministerului Economiei pentru a depune o nouă ofertă în vederea participării la licitaţia organizată de stat pentru privatizarea Olchim.

Mai târziu, în cadrul conferinţei de presă, şeful Oficiului de Privatizare a Participaţiilor statului l-a susţinut pe Diaconescu, dar nimeni nu poate garanta că oferta sa va fi luată în calcul.

„Cererea a fost înregistrată la ora 12:10, sperăm să fie oferta domnului Dan Diaconescu, şi anume un plic inscripţionat: ofertă cumpărare şi documente participare, pachet acţiuni SC Oltchim SA. A existat o mică discuţie când a fost gata plicul, sau când ne-a fost predat, dar nu mai insistăm acum. Propunerea mea este ca în această etapă să fie luate în considerare toate ofertele depuse”, a declarat Remus Vulpescu. 

Licitaţia cu oferta în plic urmată, dacă va fi cazul, de licitaţie cu strigare după regula licitaţiei competitive va fi organizată la sediul OPSPI, la data de 21 septembrie 2012, ora 12.00.