Gândul: Blaga şi Cezar Preda ar fi cerut DEMISIA lui Boc. Vezi REACŢIA PREMIERULUI

Tensiune maximă la întâlnirea dintre premierul Emil Boc şi parlamentarii PDL. Venit la şedinţă să discute despre priorităţile legislative pentru sesiunea care începe miercuri, premierul a fost încolţit de colegii de partid care, nemulţumiţi de evoluţiile din ultima perioadă, i-au sugerat nici mai mult nici mai puţin decât că ar fi bine să ia în calcul să plece de la Palatul Victoria, scriu jurnaliştii de la Gândul.

RomaniaTV.net
31 ian. 2012, 17:14
Gândul: Blaga şi Cezar Preda ar fi cerut DEMISIA lui Boc. Vezi REACŢIA PREMIERULUI

În linia de forţă a fost preşedintele Senatului, Vasile Blaga, care i-a spus lui Boc că este nevoie de „o mişcare mai amplă” în Guvern, o simplă remaniere nefiind suficientă, au declarat pentru Gândul surse participante la discuţie.

Blaga a fost susţinut şi de deputatul PDL Cezar Preda care, la rândul său, i-a sugerat lui Boc că ar fi mai bine să plece.

Invitat la România TV, deputatul Cezar Preda a declarat că nu i s-a cerut explicit demisia premierului Boc.

Eu am spus în felul următor, că ideea de ţară neguvernabilă în cazul în care pleacă Emil Boc nu merge. Când vrei să convingi o ţară că ceea ce faci e bine, trebuie să laşi vreo două, trei guverne care să facă la fel„, a afirmat Preda.

Întrebat dacă nu cumva din această afirmaţie se poate înţelege, de fapt, că i-a sugerat lui Boc să demisioneze, Preda a spus că „fiecare înţelege ce vrea„.

UPDATE: Premierul Emil Boc a declarat, marţi, întrebat dacă parlamentarii PDL i-au cerut remanierea Guvernului, că nu a discutat cu deputaţii şi senatorii „aspecte punctuale de X sau Y” şi că nu s-a discutat la această întâlnire despre depunerea mandatului său, informează MEDIAFAX.

Întrebat dacă parlamentari democrat-liberal i-au cerut să facă o remaniere guvernamentală, Boc a răspuns: „În termeni generali, am discutat foarte multe aspecte politice, nu am discutat aspecte punctuale de X sau Y. Dar ceea ce este important e că ştim ce avem de făcut în continuare”.

„Acest lucru este foarte important, că ştim ce avem de făcut şi ca partid şi ca Guvern”, a adăugat Boc.

Întrebat dacă parlamentari ai PDL i-au cerut depunerea mandatului, Boc a spus: „Nu s-a discutat la această întâlnire acest lucru”.

El a adăugat că spune presei ce a spus şi colegilor săi şi anume: „Noi ştim ce avem de făcut şi ce avem de propus şi partidului şi Guvernului în perioada următoare”.