SCANDAL la o biserică din Vaslui: Mai mulţi bătrâni, evacuaţi din lăcaşul de cult de mascaţi VIDEO

Sute de enoriaşi din localitatea Bozia, judeţul Vaslui, s-au îmbrâncit, vineri dimineaţă, cu mascaţii, nemulţumiţi că biserica lor urma să fie închisă.

19 apr. 2013, 09:26
SCANDAL la o biserică din Vaslui: Mai mulţi bătrâni, evacuaţi din lăcaşul de cult de mascaţi VIDEO

Peste 200 de enoriaşi din Bozia au fost scoşi cu forţa de jandarmi din biserica în care oamenii intraseră pentru a-şi susţine preotul caterisit de Episcopia Huşilor. Jandarmii au pus lacăt pe poarta bisericii şi au folosit forţa pentru a scoate oamenii din lăcaşul de cult.

Ne-au lovit ca pe animale şi ne-au alungat din biserică. Noi am construit biserica alături de părintele şi acum vor să-l dea afară. Nu se poate aşa ceva. Suntem bătrâni, bolnavi, nu avem unde să ne plângem morţii şi unde să ne rugăm în Postul Paştelui. Am ajuns să ne scoată cu puştile din biserica pe care noi am construit-o’‘, a declarat o enoriaşă, potrivit Agerpres.

Reprezentanţii Jandarmeriei au precizat că nu s-au dat amenzi şi că s-a intervenit pentru a se pune în aplicare o decizie judecătorească, în contextul în care mai multe persoane au blocat intrarea în biserică.

Problemele în parohia Bozia au început în anul 2011 când preotul din localitate şi-a cerut, alături de un coleg de la Sărăţeni, drepturile salariale în instanţă. Ulterior, cei doi preoţi au fost caterisiţi.

„Conflictul este mai vechi. A pornit atunci când eu şi alţi doi preoţi ne-am cerut drepturile salariale în instanţă. Mascaţii au recurs la intimidări şi agresiuni asupra oamenilor. Este păcat, dar Episcopia vrea să fim evacuaţi cu orice preţ din biserică„, a declarat la România TV preotul caterisit Lucian Botez.