Scandal la o biserică din Craiova între enoriaşi şi un grup de penticostali, fiind vizat şi preotul

Preotul Bisericii "Sfânta Parascheva" din Craiova a fost nevoit să întrerupă slujba, duminică, mai mult de o oră, în urma unui conflict izbucnit între un grup de penticostali şi enoriaşi, scandalul degenerând, credincioşii spunând că nu vor mai participa la slujbe dacă preotul nu va fi schimbat.

RomaniaTV.net
18 mart. 2012, 12:42
Scandal la o biserică din Craiova între enoriaşi şi un grup de penticostali, fiind vizat şi preotul

Parohul Bisericii „Sfânta Parascheva” din Craiova, preotul Ştefan Nardin, a fost nevoit să întrerupă slujba, duminică, mai mult de o oră, în urma unui conflict între un grup de penticostali şi enoriaşi.

La slujbă au venit aproximativ 100 de persoane care, în momentul în care au văzut grupul de penticostali în biserică, au refuzat să mai participe la liturghie, izbucnind un conflict între credincioşi şi penticostali.

La un moment dat, scandalul a degenerat, enoriaşii începând să îl acuze pe preotul că percepe taxe foarte mari pentru un loc de veci în cimitirul care aparţine bisericii şi că a pus lacăt pe cutia milei.

De asemenea, credincioşii spun că preotul nu ar trebui să accepte ca grupul de penticostali să participe la slujbe.

„Eu nu pot să stau la slujbă lângă pocăiţi. De ce îi acceptă într-o biserică ortodoxă. Vă spun eu că preotul este pe mână cu penticostalii. Au pus monopol pe cimitir, iar un loc de veci ajunge la 60 de milioane de lei vechi, după ce vechiul preot fusese împotriva acestor sume exorbitante. Preotul face ce vrea el în biserica ridicată de noi”, a spus o femeie.

Enoriaşii susţin că nu vor mai participa la slujbe până când preotul Ştefan Nardin nu va fi schimbat.

„El a venit aici pe pile şi l-a dat la o parte pe vechiul nostru preot. Vrem să se facă concurs, sunt atâţia preoţi care ar putea să vină la biserica noastră. Aşa vom putea să stăm şi noi liniştiţi la slujbă”, a spus un bărbat.

La rândul său, preotul spune că oamenii sunt instigaţi de anumite persoane care au „interese la această biserică”.

„Este un mare păcat, mai ales acum că ne aflăm în postul Paştelui. Am fost nevoit să întrerup sfânta slujbă pentru că nu se mai auzea nimic. Misiunea mea este să slujesc la această biserică şi aşa voi face. Sunt convins că oamenii vor înţelege şi se vor linişti”, a spus preotul Ştefan Nardin, parohul Bisericii „Sfânta Parascheva”.

Două echipaje de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj au fost chemaţi pentru a preveni eventuale incidente.

După mai bine de o oră, preotul a reluat slujba, însă în biserică a rămas doar un grup de aproximativ 10 persoane.

La începutul lunii martie, aproximativ 50 de enoriaşi au refuzat să iasă din Biserica „Sfânta Parascheva” din Craiova, nemulţumiţi că preotul paroh Cristian Alexie a fost mutat la un alt lăcaş de cult, iar slujba a fost ţinută de preotul Ştefan Nardin.

Mitropolia Olteniei a luat această decizie după ce ar fi găsit nereguli în actele parohiei, preotul cumpărând mai multe bunuri fără a putea justifica banii.

Tensiunile au continuat, astfel că în 8 martie, unsprezece persoane au fost duse la audieri de poliţişti, în urma unui scandal la Biserica „Sfânta Parascheva” din Craiova, după ce un grup de penticostali au vrut să participe la o întâlnire între enoriaşi şi reprezentanţi ai Mitropoliei Olteniei.