SCANDAL LA ÎNSCRIERI. Anchetă penală la Liceul Goethe din Capitală

Colegiul Goethe din Bucureşti este zdruncinat de o anchetă penală în plină desfăşurare. Poliţia a luat instituţia la bani mărunţi după ce mai mulţi părinţi au depus plângeri. Aceştia sunt revoltaţi că dosarele lor au fost respinse şi susţin că alţii au reuşit să îşi înscrie copiii susţinând că sunt de etnie germană.

RomaniaTV.net
03 apr. 2012, 05:34
SCANDAL LA ÎNSCRIERI. Anchetă penală la Liceul Goethe din Capitală

Mai mulţi părinţi au vrut să se asigure că odraslele lor vor merge la Colegiul Goethe din Capitală, aşadar s-au decis să mintă în privinţa etniei lor. Au spus că sunt de etnie germană când, de fapt, nu era aşa. Mulţi alţi părinţi nu au mai reuşit din acest motiv să îşi înscrie copiii la şcoală şi de aici a izbucnit un întreg scandal pentru că aceşti ultimi părinţi au făcut plângere la Poliţie. Oamenii legii încearcă acum să stabilească cine a făcut exces de zel şi a dat declaraţii mincinoase.

Printre părinţii care nu au mai reuşit să îşi înscrie copiii la acest colegiu, se numără şi actorul Mihai Călin. El spune că băieţelul său a studiat limba germană la grădiniţă şi i-ar fi plăcut să studieze în continuare această limbă, însă nu se mai poate. Sunt mulţi alţi părinţi în acestă situaţie. Aceştia sunt nevoiţi să îşi ducă copiii la alte şcoli.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei speră ca în acest an să se formeze mai multe clase de limba germană şi la alte licee.

Între timp, Poliţia desfăşoară ancheta. De această situaţie ştie şi Inspectoratul Şcolar, însă spun reprezentanţii acestei instituţii ei nu au nicio atribuţie, aşteaptă ca ancheta să fie finalizată şi, în funcţie de rezultate, se vor administra şi sancţiuni, dacă va fi cazul.