Scandal la demolarea locuinţelor impovizate din Baia Mare VIDEO

Locuinţele improvizate a zeci de romi care locuiesc ilegal pe un teren la marginea oraşului au fost puse la pământ de utilaje. Unul dintre romi şi-a incendiat coliba după poliţiştii l-au somat să iasă afară. Primăria a decis să-i evacueze şi să-i mute temporar într-un azil.

RomaniaTV.net
11 sept. 2012, 13:50
Scandal la demolarea locuinţelor impovizate din Baia Mare VIDEO

„Ce face domnul primar? De 17 ani stai aici ce face cu noi , 7 copii. Noi nu plecam de aici .. toate le-am mutat acolo… aici stăm”, a declarat un localnic.

Peste 200 de romi locuiesc ilegal la marginea oraşului. Săptămâna trecută însă, au fost somaţi de primărie să evacueze zona.

Oamenii sunt acum nemulţumiţi. Ei nu vor să meargă la azil şi cer să li se dea o locuinţă. „O spus aşa că ne dă locuinţă. Că suntem de Baia Mare şi o zis să semnăm şi ne-a minţit”, a spus altă persoană.

„Suntem pe zona Pirită pentru a pune în aplicare somaţiile pe care aceste persoane care locuiesc ilegal le-au primit în urmă cu o săptămâna jumătate. Au fost 26 de case improvizate, unele s-au demolat de cei care locuiau aici”, a declarat Bogdan Grava, şef SPAS Baia Mare.

Reprezentanţii Primăriei spun însă că mutarea lor în azil este temporară. Ei au de gând să le construiască romilor un cartier, în afara oraşului.