Scandal la BACALAUREAT. Mai mulţi elevi susţin că nu au fost lăsaţi să susţină proba obligatorie a profilului

Aproximatix 15 absolvenţi de liceu au ratat susţinerea probei obligatorii a profilului din cadrul sesiunii a doua a bacalaureatului deoarece au întârziat câteva minute. Elevii s-au prezentat iniţial la un alt centru de examinare, acolo unde au susţinut examenul în mai multe rânduri. Pentru că centrul de examinare s-a schimbat în această toamnă şi pentru că elevii nu au fost anunţati, ei au întârziat la Liceul Ştefan Odobleja din Capitală şi nu au mai fost lăsaţi să intre.

28 aug. 2013, 07:46
Scandal la BACALAUREAT. Mai mulţi elevi susţin că nu au fost lăsaţi să susţină proba obligatorie a profilului

Elevii susţin că nu au fost anunţati de modificarea centrului de examinare şi s-au prezentat marţi dimineaţă la liceul unde au susţinut până acum examenul. Acolo au aflat că trebuie să meargă la alt centru şi prin urmare au ajuns după deschiderea subiectelor şi nu au mai fost primiţi în examen.

Absolvenţii de liceu care ar fi trebuit să susţină astăzi proba obligatorie a profilului sunt revoltaţi că nu li s-a oferit nicio explicaţie. Ei stau în faţa liceului şi aşteaptă ca cineva să îi lămurească.

De cealaltă parte, Florin Lixandru, şeful comisiei de bac din Capitală, susţine că este vorba doar de trei elevi care au întârziat, pentru că nu s-au informat cu privire la centrul de examen.

„Am înţeles că sunt trei elevi care au întârziat. Au ajuns la ora 8.45. Conform metodologiei, intrarea la examen se face între 7.30 şi 8.30. Ei nu au fost primiţi în examen. Pot solicita subiectele de rezervă dacă au o scuză obiectivă şi pot dovedi cu un document. Centrele de examinare sunt afişate pe internet de mai bine de două săptămâni”, a declarat Florin Lixandru la România TV.

După circa o oră de la începerea examenului, preşedintele comisiei de la Liceul Ştefan Odobleja a ieşit să stea de vorbă cu elevii întârziaţi. El le-a explicat că trebuie să trimită o cerere către Inspectorat în care să-ţi motiveze întârzierea pentru a li se permite susţinerea bacalaureatului cu subiecte de rezervă.

56.546 de candidaţi (dintre care 51.940 la matematică şi 4.606 la istorie) susţin, astăzi, proba obligatorie a profilului din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat.